English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23.4.14

Τα 7 απλά βήματα για τη δημιουργία καλοκαιρινής βεράντας

Καλοκαιρινή βεράντα λοιπόν, και τα βήματα μετήθηκαν! Είναι 7 και είναι απλά.

1. Αναπαυτικά καθίσματα
Προσέξτε, μην πέφτουμε "θύματα" της εποχιακής μόδας, ή της εντυπωσιακής καρέκλας.. Το σημαντικό είναι να διαλέξουμε αναπαυτικά καθίσματα, που θα είναι μάλιστα ανθεκτικά στην πολύ χρήση, αλλά και στα καιρικά φαινόμενα.




2. Χρωματιστά μαξιλάρια
Τα καθίσματα μας θα χρειαστούν μερικά. Και μονόχρωμα αν είναι, την ίδια δουλειά κάνουν, μη μασάτε.










3. Τραπέζι, ή ζιργκόν τραπεζάκια
Αναλόγως το μέγεθος της βεράντας μας και των δραστηριοτήτων μας σε αυτήν, διαλέγουμε κάτι αντίστοιχο.







4. Γλάστρες με δέντρα
Χρήσιμες, αφού και σκιά-δροσιά θα κάνουν όλη μέρα (άρα γλιτώνουμε το σπίτι απο αρκετή κάψα), αλλά και ανακυκλώνουν τον αέρα που εισπνέουμε απο τους ρύπους της πόλης. Τα οικονομικά μας ίσως δεν σηκώνουν μια τέτοια αγορά, διότι τα μεγάλα δέντρα βεράντας είναι ακριβά,  μπορούμε όμως να κάνουμε το ξεκίνημα με φτηνά δεντράκια 30εκ (όπως λεμονοκυπάρισσα), που οι προοπτικές τους είναι μέσα σε μια 5ετία να φτάσουν μέχρι και τα 2 μέτρα! Υπομονή και φροντίδα θα χρειαστεί μόνο. Άλλωστε, είναι προτιμότερο η βεράντα μας να πάρει την "ιδανική" της μορφή μέσα απο το πέρασμα αρκετών καλοκαιριών.



5. Γλάστρες με αναρριχώμενα, ή μη, λουλούδια
Φανταστείτε τα.. στην αρχή της άνοιξης.. όταν κάθε μέρα.. ολάνθιστα θα σας καλημερίζουν μέσα απο το τζάμι και θα σας τραγουδούν με το υπέροχο άρωμά τους. Πολλά είδη λουλουδιών βεράντας μάλιστα, ανθίζουν και 2 και 3 φορές μέχρι το φθινόπωρο, αρκεί να έχουν μπόλικο ήλιο και σωστό νεράκι.






6. Τέντα, ή ομπρέλα
Ναι, η τέντα, ή έστω μια ομπρέλα θαλάσσης, ακόμα και διαφημιστική αναψυκτικού (κάνουμε οικονομία), χρειάζεται στη βεράντα, να προστατεύει εμάς και το σπίτι απο τον ήλιο, ή απο μια καλοκαιρινή βροχούλα.





7. Τάβλι, ή μικρό επιτραπέζιο παιχνίδι
Προαιρετικό μεν.. βεραντοδιασκεδαστικό δε.

22.4.14

19.4.14

Με αιχμές για την εξουσία το αναστάσιμο μήνυμα του Ιερώνυμου

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου :

Τέκνα Κυρίω, αγαπητά,

Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός της Αναστάσεως.

Στις δυσκολίες που περνά το τόπος μας, η πρόσκληση να φωτίσουμετη ζωή μας με το φως της Αναστάσεως, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του κόσμου. Η ελπίδα μοιάζει να χλωμιάζει μπροστά την αίσθηση ότι η αλαζονεία των δυνατών της γης καθηλώνει το σκοτάδι της ζωής μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε. Να μην αφήσουμε τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια.

17.4.14

Τι συμβολίζει το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη;

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι τα κόκκινα αυγά και η διαδικασία του βαψίματος πρέπει να γίνεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, κατά την παράδοση.

Τα διαβάζουν πολλοί