English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24.10.13

Φτιάξτε τις δικές σας Χριστουγεννιάτικες μπάλες, διάφανες και με γέμισμα!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι διάφανες μπάλες, διάθεση & φαντασία!
Οι διάφανες μπάλες είναι πιο φτηνές από τις υπόλοιπες και μπορείτε να τις διακοσμήσετε όπως θέλετε και με ότι θέλετε! Το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα άλλο, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα που ήδη έχετε μέσα στο σπίτι.
  • Τις περισσότερες μπάλες μπορείτε να τις ζωγραφίσετε με χρώματα ακουαρέλας.
  • Άλλες μπορείτε να τις γεμίσετε με κάτι, (το πολύ μέχρι τη μέση για να μην βαρύνουν επικίνδυνα), όπως με: χρυσόσκονη, χάντρες, ζάχαρη, καφέ, κλωνάρια τσαγιού ή αποξηραμένων βοτάνων, ρύζι, πολύχρωμη τρούφα, κουμπάκια, καραμελίτσες, κορδέλα, κ.α. Αρκεί μόνο να τις ανοίξετε (απο την κορυφή τους, συνήθως έχουν ειδικό στόμιο) με προσοχή και μετά να τις ξανακλείσετε.
  • Ακόμη, μπορείτε να βάλετε διάφορα μικρά διακοσμητικά μέσα, βάζοντας λίγη κόλλα στη βάση τους και τοποθετώντας τα προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι.

23.10.13

Μειώστε τους λογαριασμούς σας με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Θα σας πείραζε να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη και κατά 31% χωρίς ιδιαίτερο κόπο; Τώρα μάλιστα που σκοπεύετε να μην αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης και να ζεσταθείτε με ηλεκτρικά καλοριφέρ και κουβέρτες; Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό τιμολόγιο και να οργανωθείτε στοιχειωδώς.
Νυκτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικοί ή άλλοι περιορισμοί. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα ακούσετε την είδηση ότι ενεργοποιείται το «χειμερινό» νυκτερινό. Αυτό σημαίνει ότι από 1η Νοεμβρίου, η ΔΕΗ θα εφαρμόζει χαμηλότερες χρεώσεις από τις 15:300 έως τις 17:30 το μεσημέρι και από τις 02:00 τα ξημερώματα έως στις 08:00 το πρωί.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολουθούν να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ ο πίνακας που δημοσιεύουμε –και ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ με τελευταία την εκτόξευση του ΕΤΜΕΑΡ- θα σας πείσει για την αναγκαιότητα του μέτρου:

21.10.13

Πλεκτά Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με βελονάκι!


Με μια αναζήτηση στο διαδύκτιο, βρήκαμε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πλεκτό Χριστουγεννιάτικο αστεράκι!
Δείτε στις εικόνες βήμα-βήμα τη διαδικασία και καλό πλέξιμο!

19.10.13

Εκδρομή στο Μαυροβούνι & στις Λίμνες Φλέγγα (Δρακόλιμνες)

Το Μαυροβούνι βρίσκεται ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα, πάνω από την τεχνητή λίμνη Αώου, και η κορυφογραμμή του αποτελεί τα νότια όρια του εθνικού δρυμού Πίνδου- Βάλια Κάλντα. Η περιοχή έχει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, χάρη στα πυκνά φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, τα οποία προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια θηλαστικά- ανάμεσα τους, η καφέ αρκούδα, ο λύκος, το ζαρκάδι, το αγριογούρουνο κ.α.

17.10.13

Μπορείς να κρατήσεις τον Σταυρό μου μέχρι να επιστρέψω;

Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που μιλάει για το σταυρό που καλούμαστε να σηκώσουμε στη ζωή μας ακολουθώντας τον Χριστό, τηρώντας τον λόγο Του:
"...εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι." (Κατά Ματθαίον, ΙΣΤ΄ 24)

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ , ΒΑΣΑΝΑ , ΠΟΝΟΣ , ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ , ΑΔΙΕΞΟΔΑ ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ .. ΑΡΡΩΣΤΙΑ .. ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ .. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ .. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΘΗ .. ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ..

http://www.youtube.com/watch?v=e-7G_uP-_H8&feature=youtu.be

http://stomenkalosstomenmetafovoutheou.blogspot.gr/

13.10.13

«Ένας καφές σε περιμένει» και στη Θεσσαλονίκη!



Ένας πληρωμένος καφές περιμένει έναν συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει πλέον και στην Θεσσαλονίκη, η οποία συμμετέχει έτσι σε ένα δίκτυο 162 επιχειρήσεων σε 17 χώρες και 112 πόλεις σε όλο τον κόσμο που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία «ένας καφές σε περιμένει».

8.10.13

6 ποικιλίες τσαγιού για όλα τα γούστα!

Πολύτιμο φάρμακο,ευεργετικό για την υγεία και το σώμα,διεγερτικό,ανακουφίζει από τον πόνο,κάνει το κρύο υποφερτό. Αυτές είναι μερικές από τις θαυματουργές επιδράσεις που έχει ένα φλιτσάνι τσάι. Πώς μπορούμε επομένως να στερήσουμε ένα τέτοιο δώρο από τον οργανισμό μας ειδικά όταν υπάρχει ένα είδος που μας ταιριάζει απόλυτα σε κάθε περίσταση;

4.10.13

Το κολοκύθι και η σημαντική διατροφική του αξία

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Αλλά ακόμα και αν είστε «παθολογικά» λαίμαργοι, όσα κολοκύθια και να καταναλώσετε, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και ίνες, σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες τους ανά μερίδα, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας γρήγορα, βοηθώντας την ίδια στιγμή στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Τα διαβάζουν πολλοί