English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22.4.13

Γιατί λέγεται «βουβή» η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι η τελευταία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο ελληνικός λαός αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή», επειδή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

19.4.13

Απάντηση του στρατηγού Μακρυγιάννη σε άθεο

Σημειωτέον ότι ο μεγάλος αυτός Ελληνορθόδοξος Αγωνιστής ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ κι έμαθε λίγα γράμματα μετά τα 30 του!!! Διαβάστε την απάντησή του σε κάποιον «σπουδαγμένο άθεο» για να καταλάβετε ποιος είχε τελικά τη ΓΝΩΣΗ...

Περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τον προστάτη των καρκινοπαθών



Πλήθος κόσμου συρρέει από χθες το απόγευμα στην ενορία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια, για να προσκυνήσουν τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου που θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΩΣΗΦ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Ο προστάτης των πιλότων


Η φωτογραφία του, καθώς και διάφορα video έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι ο μοναχός που κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περνά πάνω από την Χερσόνησο του Άθωνα, «αναγκάζει» τους πιλότους να κάνουν χαμηλή διέλευση για να τον «χαιρετίσουν».

18.4.13

Ταξιδέψτε «ψηφιακά» στην Ελλάδα σαν να βρίσκεστε εκεί

Έχετε πάει στον Άγιο Ευστράτιο; Στη Σύμη; Στη Βέροια; Στις Πρέσπες; Αυτούς και άλλους 25 διαφορετικούς προορισμούς με 2.763 πανοραμικές διαδραστικές εικόνες θα βρει ο επισκέπτης του greecevirtual.gr και θα βιώσει μία πρωτόγνωρη ψηφιακή εμπειρία. Το greecevirtual.gr δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου με όμορφες εικόνες. Είναι ένα διαδραστικό μέσο με εικόνα, ήχο, πληροφορίες αλλά πάνω απ΄ όλα φαρμογές εικονικής περιήγησης στον τόπο ενδιαφέροντος.

Ομπάμα και Πούτιν στο Άγιο Όρος

Τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στο «περιβόλι της Παναγίας» θέλει να στρέψει η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα στον εθνικό κορμό. Μάλιστα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο στο έδαφος του Αγίου Όρους να πραγματοποιηθεί και συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Μπάρακ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συναντήσεις ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, διαχρονικά είναι συνυφασμένες με κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και κάθε τέτοιο γεγονός αποκτά ξεχωριστή σημασία.

15.4.13

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ο Ορθόδοξος Έλληνας άγιος & η κατασκευή του Santa Claus

Ο Άγιος Νικόλαος ο θαυματουργός, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας γύρω στα 250 μ.Χ. από ευσεβείς και πλούσιους γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου".

Γέροντας Παΐσιος: "Σας λέω: ό,τι και να δείτε, να μην απελπίζεστε»...

«Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες. Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε... [O κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή].

7.4.13

Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό (Συγκινητική ιστορία)

Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου. Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός αποφάνθηκε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου…»
Διαβάστε τη συνέχεια της συγκινητικής ιστορίας του καρδιοπαθούς παιδιού...

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ )

Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Κατηγορήθηκε, λοιπόν, κάποιος χωριανός, ο Πέτρος Γ. και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση.

Τα άθεα γράμματα…

«Τ' άθεα γράμματα κόψανε το δρόμο του έθνους και τ' αμποδάνε να χαρεί τη λευτεριά του»
(Παπουλάκος)

Έχουμε την εντύπωση ότι η έσχατη μάχη για το μέλλον της πατρίδος διεξάγεται μες στο Κοινοβούλιο ή στα έγκατα του Μαξίμου. Λάθος. Στα σχολεία, στις αίθουσες διδασκαλίας κρίνεται η τύχη του Γένους.

5.4.13

Η νηστεία κάνει καλό

Τῆς ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Ἡ «Με­γά­λη Σα­ρα­κο­στὴ» εἶ­ναι ἡ πιὸ γνω­στὴ πε­ρί­ο­δος νη­στεί­ας στὴν ἑλ­λη­νι­κὴ Ὀρ­θο­δο­ξί­α. Εἴ­τε ἡ νη­στεί­α γί­νε­ται γιὰ κα­θα­ρὰ θρη­σκευ­τι­κοὺς λό­γους εἴ­τε γιὰ «ἀ­πο­το­ξί­νω­ση» τοῦ ὀρ­γα­νι­σμοῦ, ἕ­να εἶ­ναι σί­γου­ρο: Αὐ­τὸς ποὺ θὰ ἐ­πι­λέ­ξει νὰ νη­στέ­ψει -χω­ρὶς νὰ κα­τα­φύ­γει σὲ ὑ­περ­βο­λὲς- θὰ βγεῖ ὠ­φε­λη­μέ­νος, κα­θὼς οἱ δι­α­τρο­φι­κὲς «ἐ­πι­τα­γὲς» τῆς νη­στεί­ας ἔ­χουν «ὁ­μοι­ό­τη­τες» μὲ τὴν ἑλ­λη­νι­κὴ ἐκ­δο­χὴ τῆς με­σο­γεια­κῆς δί­αι­τας, ποὺ ἀ­πο­τε­λεῖ τὴν κα­λύ­τε­ρη ἐ­πι­λο­γὴ γιὰ τὴν προ­α­γω­γὴ τῆς ὑ­γεί­ας μέ­σῳ δι­α­τρο­φῆς.

1.4.13

Η πιο απομακρυσμένη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Τα διαβάζουν πολλοί