English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5.3.13

Σπιτική ταραμοσαλάτα

Χρειαζόμαστε...
(για 1 μπολ)
100γρ. λευκό ταραμά
300γρ. μπαγιάτικο ψωμί (ή 4 μέτριες ξεφλουδισμένες και πολύ καλά βρασμένες πατάτες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

Ξεκινάμε!
Αφαιρούμε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζουμε σε νερό.
Αφού μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον ταραμά.
Χτυπάμε ρίχνοντας σταδιακά το λάδι και το λεμόνι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εάν στο τέλος η ταραμοσαλάτα είναι σφιχτή, ρίχνουμε ελάχιστο από το νερό που μουλιάσαμε το ψωμί και ανακατεύουμε πάλι.
Έτοιμη η ταραμοσαλάτα!

  • (Αυξομειώστε τα υλικά τις συνταγής ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε πατάτες αντί για ψωμί, θα κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά χωρίς το ψωμί).

Τα διαβάζουν πολλοί