English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30.6.12

Βρε Συμπεθέρα, τέλειωσε κι αυτός ο μήνας..

Πάει κι ο Ιούνιος του 2012 συμπεθέρα. Ήδη κοντεύουμε τα μισά του καλοκαιριού και χαμπάρι δεν πήραμε. Λίγο οι εκλογές, λίγο οι σκοτούρες, λίγο ο χρόνος που στην ηλικία μας κυλά σαν νεράκι..
Θυμάσαι εκείνα τα όμορφα χρόνια, όταν είμασταν παιδιά, τότε που ζούσαμε στο χωριό, δίπλα το ποτάμι με τα γάργαρα νερά; Κι ερχόντουσαν οι μανάδες μας με τα ταψιά στα χέρια και δώσ'του πίτες και δώσ'του γλυκά κι ο πατέρας να χαμογελάει και να μας αγκαλιάζει με τα ροζιασμένα απο την σκληρή δουλειά χέρια του.
Ότι στεναχώριες μας έφερε αυτός ο μήνας βρε συμπεθέρα, ας τις πάρει μαζί του τώρα που φεύγει, κι ο Ιούλιος ας μας δώσει μόνο χαμόγελα!
'Έχει ο Θεός συμπεθέρα!
Όλα θα πάνε καλά.
Καλό μας μήνα!

Κανείς δε γνωρίζει τη σκέψη που βρίσκεται συνέχεια κοντά σου


"Κανείς δε γνωρίζει τη σκέψη που βρίσκεται συνέχεια κοντά σου. Κανείς δεν ορίζει την ύπαρξη της. Η αγάπη για σένα είναι το πιο -καλά φυλαγμένο- μυστικό μου, κ τα μυστικά, ξέρεις, υπάρχουν για να ισορροπούν την αλήθεια με το ψέμα. Μπορεί όλα ν αλλάζουν με άπιαστους ρυθμούς αλλά εσύ είσαι η εικόνα που μου θυμίζει την ομορφιά της παιδικότητας. Την ομορφία εκείνου του παιδιού που ονειρευόμουν να γίνω κ όχι εκείνου που μεγάλωσε μέσα απ τα λάθη μου...."


Διακοπές στην Τέλενδο!

Ένα νησί όπου είναι εμπειρία να περπατήσετε στα δρομάκια και να απολαύσετε μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια του. Λίγο πιο πάνω σας περιμένει ένα μικρό πευκοδάσος , το οποίο αντιστέκεται στους αιγαιοπελαγίτικους ανέμους. Μια ενδιαφέρουσα περιπατητική πρόταση μετά το μπάνιο στις όμορφες παραλίες του νησιού, είναι η επίσκεψη στο παλιό εκκλησάκι και το ερειπωμένο κάστρο του Αγίου Κωνσταντίνου. Από το λιμάνι της Τελένδου ακολουθήστε το καλοσχηματισμένο μονοπάτι προς τα βόρεια παράλληλα με τη θάλασσα. Υπάρχει σηματοδότηση προς το μοναστήρι (απόσταση 1 ώρα περίπου από το λιμάνι). Στην Τέλενδο μπορείτε ακόμα να δείτε ό,τι έχει απομείνει από έναν αρχαίο δωρικό ναό που υπήρχε στην Ποθαία.
Η Τέλενδος βρίσκεται στα δυτικά της Καλύμνου (συγκεκριμένα απέναντι από το χωριό Mυρτιές) και σε απόσταση περίπου 900μ από τις ακτές της. Είναι ...

Ρόδος, περιοχή Πάνω Καλαμώνας... στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ! ( + VIDEO )

Η κοιλάδα των πεταλούδων βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου, κοντά στην περιοχή Πάνω Καλαμώνας Ρόδου, εντός των ορίων του Δήμου Πεταλουδών. Έχει συνολική έκταση 600 στρέμματα. Είναι μια μικρή κοιλάδα, η οποία διασχίζεται από το ποταμάκι Πελεκάνος. (σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, η κοιλάδα ονομαζόταν "Πελεκάνος", αργότερα όμως, προφανώς λόγω της παρουσίας των πεταλουδών, ονομάστηκε κοιλάδα των Πεταλουδών).
Τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκίζει χιλιάδες επισκεπτές από όλο τον πλανήτη για να θαυμάσουν το υπέροχο πυκνοφυτεμένο φαράγγι και τα εκάτομμύρια των πεταλουδών που φιλοξενούνται εκεί!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρουσία των χιλιάδων πολύχρωμων πεταλούδων οφείλεται στην ύπαρξη της ζητιάς (είδος δέντρου που φύεται στην συγκεκριμένη περιοχή μαζί με άλλα 9 είδη δέντρων). Η ζητιά εκκρίνει ειδικές ουσίες και σε συνδυασμό με το κατάλληλο μικροκλίμα που διαθέτει η κοιλάδα, προσελκύει τις πεταλούδες. Ανήκουν στην υπεροικογένεια των Νυχτοπεταλούδων και η λατινική της ονομασία είναι Panaxia quadripunctaria (Poda, το οποίο σημαίνει όμορφη τετραγωνόστικτη. Είναι λεπιδόπτερα, που μεταμορφώνονται σε τρεις κύκλους: αυγό, χρυσαλίδα και έντομο ... 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακατόρθωτη αγάπη



"Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακατόρθωτη αγάπη. Δεν πρέπει να αφήνουμε τη σιωπή, την αδιαφορία ή την αρνηση να μας τρομάζουν. Βαθιά μέσα μας όλοι γνωρίζουμε πως πίσω απ την παγωμένη μάσκα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κρύβουν τους φόβους τους, υπάρχει μια καρδιά απο φωτιά, αρκεί μόνο να βρούμε τον τρόπο να την αγγίξουμε χωρίς να μας κάψει..."

3+2+1 συμβουλές υγιεινής διατροφής

1. Τρώτε ποικιλία τροφίμων
Χρειάζεστε περισσότερα από 40 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για να έχετε καλή υγεία και κανένα τρόφιμο δε μπορεί να τα παρέχει όλα. Η παροχή τροφίμων στις μέρες μας διευκολύνει το να τρώμε ευρεία ποικιλία τροφίμων είτε αγοράζοντας φρέσκα τρόφιμα και να τα μαγειρεύουμε, είτε γεύματα απ’ έξω. Ισορροπήστε τις επιλογές σας σε βάθος χρόνου! Αν φάγατε μεσημεριανό με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, φάτε ένα χαμηλό σε λίπος βραδινό. Αν μια μέρα φάτε μια μεγάλη μερίδα κρέατος για βραδινό, προτιμήστε ίσως το ψάρι την επόμενη μέρα. ...

29.6.12

Διακοπές στη Σκύρο!

Το νησί χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις ,διαθέτει λόφους με πεύκα, βραχώδη ορεινά τοπία, ειδυλλιακές απόμερες ακρογιαλιές, πανέμορφους ορμίσκους, εκτεταμένες παραλίες, θαλάσσιες σπηλιές συνθέτοντας ένα φυσικό και γεμάτο παραλλαγές ανάγλυφο.
Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων και βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων και η έκταση του φτάνει τα 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Με μακραίωνη ιστορία, η Σκύρος, υπήρξε πάντα τόπος που διαφύλαξε την παράδοση και την αυθεντικότητά της. Οι επισκέπτες του νησιού θα θαυμάσουν την ...

Kλάους Κέννεθ: Πως με τύλιξε το τσουνάμι της αγάπης

Ή συνέντευξη δόθηκε στο Χριστάκη Ευσταθίου και δημοσιεύθηκε στο Φιλελεύθερο (Δευτέρα 30/5/2011, σελ. 20)

Κρήτη, Ρέθυμνο... στο ΤΣΑΡΕΙΟ / ΡΩΣΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την πρώτη δεκαετία τού εικοστού αιώνα το Ρέθυμνο γνώρισε σημαντική οικονομική άνθιση και ευεξία, που οφείλεται κυρίως στο γεγονός τής παρουσίας, εδώ στο Ρέθυμνο, δυόμιση χιλιάδων ομόδοξων Ρώσων, που ορίστηκαν ως εγγυήτρια δύναμη τήρησης τής τάξης στο διαμέρισμα τού Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Θεόδωρο ντε Χιοστάκ, άνδρα ικανό και φιλέλληνα.
Οι Ρώσοι, λοιπόν, την παρουσία τους στο Ρέθυμνο (1898-1909) την συνόδευσαν με σημαντικά έργα ευποιίας, φιλανθρωπίας και επωφελούς κοινωνικής δράσης. Kτίζουν τοΤσάρειο Νοσοκομείο (εγκαίνια Μάιο 1899), το επισκοπείο, ενώ συμμετέχουν ενεργά στα έξοδα ανέγερσης τού καμπαναριού τού μητροπολιτικού ναού. Επισκευάζουν ακόμα, το ...

28.6.12

Playa de Gulpiyuri, η πιο παράξενη παραλία στον κόσμο! ( + video )

Η «Playa de Gulpiyuri» είναι μια μικρή παραλία σε σχήμα κοχυλιού στη μέση ενός υπέροχου καταπράσινου λιβαδιού, κοντά στο Llanes, μια μικρή πόλη στο κέντρο των βόρειων ακτών της Ισπανίας. Βρίσκεται 100 μέτρα από την θάλασσα, όμως δεν συνδέεται άμεσα με αυτήν, αλλά μέσω ενός υπόγειου υδρογραφικού δικτύου σπηλαίων. Δεν πρόκειται να δείτε το απέραντο μήκος του ωκεανού, αλλά έναν μικρό υπέροχο κολπίσκο, ο οποίος θα σας αποζημιώσει. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια κανονική παραλία με κύματα, τα οποία εισέρχονται εκεί μέσω των ...

Πώς θα αναγνωρίσετε αν η θάλασσα είναι μολυσμένη;

Πριν πάρετε φόρα για το μακροβούτια σας, έχετε υπόψιν τα παρακάτω, για να είστε σίγουροι ότι δε θα βγείτε από τη θάλασσα γεμάτοι… καντήλες. 
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών για το κολύμπι, σας εφιστά την προσοχή στα εξής: ...

10 ερωταπαντήσεις για τον καφέ

1. Πού «γεννήθηκε» ο καφές;
Ο καφές πρωτοεμφανίστηκε ως θάμνος στην Αιθιοπία. Από την Αφρική, πέρασε στην Υεμένη, και μετά διαδόθηκε βορειότερα, στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Αφρικής. Πέρασε στην Ευρώπη από το λιμάνι της Βενετίας και από εκεί διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ιταλία. Στη συνέχεια, εισήχθη στην Ολλανδία, αφού οι Ολλανδοί κατόρθωσαν να πάρουν σπόρους καφέ και να τους καλλιεργήσουν στις αποικίες τους στην Ινδονησία. Το 1657, ο καφές έφτασε στη Γαλλία Στην Ελλάδα, ο καφές ήλθε κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, και μετά αυτοί της Βορείου Ελλάδος, άρχισαν να τον καταναλώνουν.
2. Τι είναι η καφεΐνη και πού τη βρίσκουμε;
Η καφεΐνη, κατά κάποιον τρόπο η «δραστική ουσία» του καφέ, βρίσκεται στους καρπούς του καφέ και του κακάο, στα φύλλα του τσαγιού, στους καρπούς guarana, στα φύλλα και στους καρπούς διαφόρων άλλων φυτών, όπου δρα ως φυσικό φυτοφάρμακο. Καφεΐνη περιέχουν επίσης, τα ...

GRAVIOLA – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου;

Η Graviola έχει ονομαστεί "θαυματουργό δέντρο". Ενδημεί στα βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Τα διάφορα μέρη του φυτού, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής για να θεραπεύσουν το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους. Από το 1976 που πιστοποιήθηκε, φυλάχτηκε κρυφά με εσωτερικό σημείωμα, σαν ζηλότυπο μυστικό από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου...

27.6.12

Ο κενός τοίχος

Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρέπονταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες. Το κρεβάτι του βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.
Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το που είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα, ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.
Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.
Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι ...

Βρε Συμπεθέρα, κάτσε να σου πω την συνταγή της "παγκόσμιας σούπας"..

Βρε συμπεθέρα, τα πράγματα είναι απλά, τόσο πολύ απλά που ο εγκέφαλος μας αδυνατεί να το πιστέψει! Η συνταγή: βάζουμε μέσα στο παγκόσμιο τσουκάλι μπόλικες τρανταχτές χώρες, προσθέτουμε και μπόλικη φτώχεια,  ρίχνουμε μέσα και καθημερινή πλύση εγκεφάλων απο τα ΜΜΕ μαζί με μπόλικα φλιτζάνια απελπισίας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό!
Έτσι λοιπόν οι λαοί στροβιλίζονται μέσα στην παγκόσμια σούπα,ζαλίζονται, εξαθλιώνονται και σιγοβράζουν..
Μέχρι που θα παρουσιαστεί ως "σωτήρας" μια παγκόσμια κυβέρνηση (προάγγελος της είναι τα ΔΝΤ και τα μνημόνια) και η παγκόσμια σούπα θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα στο στομάχι των σκοτεινών...
Μην γελάς βρε συμπεθέρα, μπορεί να σου ακούγονται αστεία αυτά, αλλά σκέψου τα λίγο.

Διακοπές στους Παξούς!

Πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης το 2004, οι Παξοί είναι ιδανική περίπτωση για ήσυχες και ποιοτικές διακοπές. Δαντελωτές ακρογιαλιές και υποθαλάσσιες σπηλιές, μικροί όρμοι και καταπράσινοι λόφοι υποδέχονται όσους τυχερούς βρεθούν στο νησί. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Παξοί ήταν κάποτε ενωμένοι με την Κέρκυρα. Όμως ο Ποσειδώνας άρπαξε το κομμάτι με την τρίαινά του και το απέσπασε, ώστε να μπορέσει εκεί να ζήσει ανενόχλητος τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.
Ο πανέμορφος Γάιος (ή Γάης) είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Η εικόνα του λιμανιού με το στενό κανάλι ανάμεσα στους Παξούς και ...

20 "μυστικά" για την κουζίνα

  1. για να μην ξινίζει η σάλτσα από τις ντομάτες, προσθέστε ελάχιστη ζάχαρη ενώ μαγειρεύετε
  2. για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες, βουτήξτε τις για ένα λεπτό σε νερό που κοχλάζει
  3. για να καθαρίζονται πιο εύκολα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα σε καυτό νερό και αφήστε για 2 λεπτά
  4. μη βάζετε ποτέ τα καρότα στο ψυγείο αν δεν τους κόψετε πρώτα εντελώς το κοτσάνι. Το κοτσάνι απορροφά την υγρασία και κάνει τα καρότα να μαλακώσουν και να μαραίνονται
  5. όταν τηγανίζετε, μη ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει, γιατί μπορεί να αρπάξει φωτιά. Εξάλλου το πολύ καυτό λάδι δίνει πικρή γεύση στις τροφές ...

Νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια /καλοκαίρι 2012/ απο το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Στις 28 Ιουνίου ξεκινάει το δρομολόγι Θεσσαλονίκη - Σκόπελος - Σκιάθος - Βόλος, μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.
Θα γίνονται τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «Αλκυόνη». Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό: Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από Βόλο στις 2.30 μετά το μεσημέρι, από Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις ...

26.6.12

Το Voyager φτάνει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος

Ο Voyager βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17,8 εκατ. χλμ από τη Γη. Τα σήματα που αποστέλλει απαιτούν 16 ώρες και 38 λεπτά για να φθάσουν στις τεράστιες κεραίες λήψης του δικτύου επικοινωνίας με το απώτερο διάστημα της NASA.

Βρε Συμπεθέρα, πότε θα σταματήσει τις κατάρες στη νέα κυβέρνηση ο βρυκόλακας Μητσουτάκης;;

Όπα συμπεθέρα, όπα! Η καρδιά μου η σορόπα! Μήπως με λίγο σιροπάκι και αγάπη, καταφέρουμε να βρούμε το αντιξορκικό στον βρικόλακα Μητσουτάκη;;; Μα δεν κύλησε ούτε 1 ώρα απο τη μέρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, χωρίς κάτι να πάει στραβά! Τι το 'θελες βρε Αντωνάκη και δεν έκανες υπουργό το ζαβό το γιο του βρικόλακα;; Σου'ριξε τις κατάρες του και δεν θα δεις άσπρη μέρα! 
Ε, βέβαια βρε συμπεθέρα, διότι και πρωθυπουργός έγινε ο αιώνιος εχθρός του βρικόλακα-Μητσουτάκη, και η Ντουρούλα έμεινε "χαζή" (που θα'λεγε κι η Άντζελα), άρα οι κατάρες και τα ξόρκια πάνε κι έρχονται απο την σπηλιά του βρικόλακα.
Σαν τότε που η κυρά Νίτσα έκανε μάγια σε όλο το χωριό, επειδή οι προβατίνες της δεν βγάζαν γάλα..
Πάω να φτιάξω ρυζόγαλο, το πεθύμησα!

"Στον ταχυδρόμο Ηλία Κ. για την απόδειξη του Όντος του Θεού"

Ένας φίλος σας, σας λέει ασταμάτητα ότι δεν υπάρχει Θεός! Αυτό σας βασανίζει
σαν μαστίγωμα. Μάχεστε για την ψυχή σας Και τη ζωή σας. Καλά καταλάβατε: εάν δεν υπάρ­χει ζωντανός Και παντοδύναμος Θεός, δυνατότερος από τον θάνατο, τότε ο θάνατος είναι ο μόνος παντοδύναμος Θεός. Τότε όλα τα ζωντανά πλάσματα στον κόσμο είναι παιχνι­δάκια στα πόδια του παντοδύναμου θανάτου, σαν μικρός ποντικός στα πόδια πεινασμένης γάτας.
Μια φορά αναστα­τωμένος είπατε στον κακομοίρη φίλο σας: «Ό Θεός υπάρ­χει, εσύ δεν υπάρχεις»! Και δεν κάνατε λάθος. Αφού εκείνοι οι όποιοι χωρίζονται από τον αιώνιο Ζωοδόχο σ’ αυτό τον κόσμο, θα είναι χωρισμένοι Και στον άλλον. Και έτσι ούτε εδώ ούτε εκεί δεν θα ξέρουν για τον θαυμαστό Δημιουργό όλων των πλασμάτων. Αλλά ο χωρισμός από Εκείνον είναι χειρότερος από το να μην υπάρχει.
Στη θέση σας εγώ θα του έλεγα ακόμα Και το έξης:Λανθασμένα λες, φίλε, ότι δεν υπάρχει ο Θεός. Ενώ ορθά θα λες εάν πεις: «Δεν έχω Θεό». Αφού εσύ από μόνος σου βλέπεις, ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω σου Τον αισθάνο­νται, γι’ αυτό Και σου λένε ότι υπάρχει Θεός. Λοιπόν, δεν είναι ότι δεν υπάρχει ο Θεός αλλά εσύ δεν Τον έχεις. Μιλάς λανθασμένα, όπως ο άρρωστος πού θα έλεγε ότι δεν υπάρχει υγεία στον κόσμο. Αυτός μπορεί μόνο να πει δίχως να ψεύδεται: «Εγώ δεν είμαι υγιής», ενώ θα ψευδό­ταν αν έλεγε: ...

Θεσσαλονίκη, στο... ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ / Λευκή Κρήνη!

Το Συντριβάνι, μνημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, χτίστηκε το 1889, μετά την κατεδάφιση του ανατολικού τείχους, στο χώρο που βρίσκονταν η Κασσανδρεωτική πύλη. Είναι έργο επιβλητικό, από λευκό μάρμαρο, με στοιχεία ύστερου μπαρόκ.


Όταν ο Σαμπρή πασάς κατεδάφισε το 1869 τα παραθαλάσσια Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα (1889) ο Μιδάτ πασάς τα ανατολικά για να δημιουργηθεί η ονομαζόμενη -τότε- Λεωφόρος Χαμηδιέ (σημ. Εθνικής Αμύνης), η τουρκική διοίκηση αποφάσισε να εξωραϊσει το χώρο κατασκευάζοντας το Συντριβάνι, που πέρα από τον διακοσμητικό του ρόλο, χρησιμοποιούνταν και για το πότισμα των ζώων.


Τα εγκαίνια του Συντριβανιού έγιναν με μεγαλοπρέπεια και μάλιστα για πολλά χρόνια θυμόντουσαν οι κάτοικοι στην πόλη, οτι εκείνη την ημέρα των εγκαινίων, το Συντριβάνι ανάβλυζε σιρόπι από κεράσι!


Τη δεκαετία του ’50 το Συντριβάνι που είχε στο μεταξύ στερέψει, απομακρύνθηκε για να αναπλασθεί η πλατεία και η ρυμοτομία της περιοχής. 
Αναστηλώθηκε με βάση το αυθεντικό σωζόμενο υλικό, το 1977, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και ξανατοποθετήθηκε στον ίδιο ακριβώς χώρο της ομώνυμης πλατείας, με σχέδια και επίβλεψη του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου...

25.6.12

Δελτίο Τύπου για ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’): Πότε θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!


Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού γνωστοποιείται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 27-6-2012 μετά τις 11:00 π.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) θα μπορούν, μετά τις 11:00 π.μ. της ανωτέρω ημερομηνίας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.grπληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Εντός των επόμενων ημερών, επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις. Τέλος, υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι ...

30 Αποφθέγματα / Γνωμικά / Ρήσεις


«Κι αν έχω όλη την πίστη ώστε να μπορώ και βουνά να μετακινώ, μα δεν έχω αγάπη, είμαι ένα μηδενικό.»
Απόστολος Παύλος

«Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια.»
Ζακ Νεκέρ

«Μίλα ψιθυριστά, αν μου μιλάς για αγάπη.»
Ουίλιαμ Σέξπιρ

«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο της γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
Φίλιπ Στάνχοπ

«Η γνώση που αποχτιέται με καταναγκασμό δεν συγκρατείται στη μνήμη.»
Πλάτων

«Αν δύο άνθρωποι στην ίδια δουλειά συμφωνούν πάντα, ο ένας είναι άχρηστος. Αν διαφωνούν συνέχεια, τότε και οι δύο είναι άχρηστοι.»
Ντάριλ Ζανούκ

«Όποιος δεν δουλεύει, ούτε να τρώει.»
Απόστολος Παύλος

«Ακόμα και ο ηρωικός άνθρωπος δεν μπορεί να πολεμήσει πέρα απ' τις δυνάμεις του.» Όμηρος ...

24.6.12

Διακοπές στην Κύθνο!


Μικρά χωριά κτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική., πλακόστρωτα δρομάκια,  κατάλευκα σπίτια, ασβεστωμένες πλατείες,  πολυάριθμες εκκλησίες,  ανεμόμυλοι, αμέτρητες παραλίες – προσβάσιμες οι περισσότερες – καταγάλανα νερά και  απόλυτη ηρεμία!
Ιδανικός προορισμός διακοπών για όλους όσοι αγαπούν την απλότητα, την επαφή με τη φύση και βέβαια την παράδοση αφού στην Κύθνο τα πανηγύρια, το γλέντι με βιολί και λαούτο και ο θερμιώτικος μπάλος δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαρούν μαζί με τους ντόπιους έναν άλλο τρόπο ζωής!
Η Κύθνος χαρακτηρίζεται από το ανάγλυφο του κυκλαδίτικου τοπίου.  Είναι το πρώτο νησί που συναντάει κανείς στη διαδρομή των δυτικών Κυκλάδων, ανάμεσα στην Κέα και στη Σέριφο σε απόσταση 52 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά και λιγότερο από 2 ώρες από το Λαύριο.
Σε αντίθεση με τα άλλα κυκλαδονήσια η Κύθνος διατηρεί ανέπαφη την άγρια ομορφιά της, παραμένει αυθεντική, φιλόξενη και...

Ο Κόσμος των Αγγέλων

Οι Άγγελοι είναι οι σύντροφοι μας στην αγιότητα, όπως είναι οι δαίμονες στην αμαρτωλότητά μας. Τους τιμούμε κατά την διδασκαλία των της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και των αγίων Πατέρων αποδίδοντας τους ...

Θεσσαλονίκη, πλατεία Αντιγονιδών... στο ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ!

Ένα "μυστικό" κρύβεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών.. Ο Ναός της Αφροδίτης. Είχε στηθεί στην "πλατεία των Ιερών", δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών. Ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. π.Χ. που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.

Πότε και πώς ανακαλύφθηκε ο ναός;
Ο υστεροαρχαϊκός ναός, αφιερωμένος στην Αφροδίτη, ήταν γνωστός από τα διάσπαρτα ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του στην πόλη της Θεσσαλονίκης,  τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την εκσκαφή των θεμελίων που έγινε το 1936 για την ...

23.6.12

Επισκεφθείτε το νέο blog για την Απασχόληση και την Οικονομία "JOB GR"

JOB GR
Διαδικτυακή εφημερίδα για την Απασχόληση και την Οικονομία
Με πολλά ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα που αφορούν την Απασχόληση και την Οικονομία, το καινούριο blog JOB GR, μας προσφέρει αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε αυτή την εποχή.
http://jobgr.blogspot.gr/

Διακοπές στην Κέα!

Η Κέα με σχήμα σταγόνας, στέκεται αγέρωχη μπροστά στο μεγάλο θαλάσσιο ρεύμα του Κάβο - Ντόρο και θεωρείται η φυσική γέφυρα επικοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας με τις Κυκλάδες, οριοθετώντας παράλληλα το Αρχιπέλαγος από το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Η Κέα ή Τζια, το δυτικότερο νησί των Κυκλάδων. Με περίμετρο περίπου 85 χιλιόμετρα και συνολική επιφάνεια 131 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Κέα είναι από τα μεγαλύτερα Κυκλαδονήσια και το δυτικότερο των Κυκλάδων καθώς και το πιο κοντινό στην Αττική. Το λιμάνι της, απέχει μόλις 40 μίλια από τον Πειραιά και 16 μίλια από το Λαύριο.
Τα πλοία για την Κέα φεύγουν από το λιμάνι του Λαυρίου καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Επίσης, συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Σύρο και τη Κύθνο. 
Το νησί είναι ορεινό με μέσο υψόμετρο (285μ) και με ψηλότερη κορυφή τον προφήτη Ηλία (568μ) και ανάμεσα στις βουνοσειρές σχηματίζονται στενές κοιλάδες. 
Οι ακτές σχηματίζουν...

Το Σκυριανό Αλογάκι! Equus Cabalus Skyriano


Η μικρόσωμη φυλή αλόγων Σκύρου, είναι σήμερα μία από τις σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο! 
Πρόκειται για μία από τις αυτόχθονες φυλές αλόγων της Ελλάδας που υπήρχε στην αρχαιότητα σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε να επιβιώσει στη νήσο Σκύρο εξ’ου και η ονομασία. Σήμερα σκυριανά αλογάκια υπάρχουν 260σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 187 ζουν στη Σκύρο. Είναι προστατευόμενο είδος.
Τα σκυριανά αλογάκια είναι ζώα συντροφικά, κοινωνικά, εύρωστα, έξυπνα, με ιδιαίτερα προσηνή συμπεριφορά προς τα παιδιά. Το ύψος τους φτάνει τα 116 εκατοστά. Ο σωματέτυπος τους ομοιάζει με αυτόν του μεγαλόσωμου αλόγου. Το κεφάλι του είναι ιδιαίτερα όμορφο. Η χαίτη του είναι μακριά και πλούσια με ένα χρώμα συνήθως πιο σκούρο από το δέρμα.  Συγκριτικά με άλλα είδη αλόγων έχουν μεγάλη κοιλίτσα. Τα πόδια τους είναι λεπτά, γερά και νευρώδη με δυνατές κλειδώσεις. Η ουρά είναι τοποθετημένη χαμηλά, θυσανωτή και μακριά. Συχνά φθάνει ως τις οπλές οι οποίες είναι μικρές, σκληρές, συνήθως μαύρες και δεν χρειάζονται πετάλωμα. Χαρακτηριστικό τους οι τρίχες στις οπλές, τα λεγόμενα «φτερά». Το χρώμα των αλόγων είναι...

25 χρόνια Τόλμη και Γοητεία ( The Bold and the Beautiful ‎)


Η Τόλμη και Γοητεία (αγγλικός τίτλος The Bold and the Beautiful‎) είναι σαπουνόπερα αμερικάνικης παραγωγής. Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική στις 23 Μαρτίου 1987  στο αμερικανικό δίκτυο CBS και πρόσφατα γιόρτασε 25 χρόνια συνεχούς προβολής. Έχουν μεταδοθεί πάνω από 6.500 επεισόδια. Η σειρά έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς την παρακολουθούν καθημερινά πιο πολλοί τηλεθεατές από οποιαδήποτε άλλη σειρά στον κόσμο (400 εκατομμύρια).
Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΤ1 τον Νοέμβριο του 1988.
Υπόθεση: Στο Λαμπερό Λος Άντζελες, στους μοντέρνους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς, κυριαρχεί μια πανίσχυρη οικογένεια. Οι Φόρεστερ...

Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν διάφορα συμπτώματα εγκυμοσύνης που σου δείχνουν ότι μπορεί να είσαι έγκυος. Διαφέρουν από τη μία γυναίκα στην άλλη και από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη. Αν είσαι έγκυος μπορεί να παρατηρήσεις ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα αυτά. Μην ανησυχείς, είναι απίθανο να τα παρουσιάσεις όλα μαζί. 
Επίσης, δεν πρέπει να ανησυχείς αν δεν παρουσιάσεις κανένα από αυτά. Είναι απολύτως πιθανόν να είσαι έγκυος χωρίς να παρατηρήσεις κανένα από τα "τυπικά" συμπτώματα της εγκυμοσύνης, που αναφέρονται παρακάτω...

22.6.12

Το "θαυματουργό" σαγκουίνι / sanguigni!

Ετυμολογία

σαγκουίνι < ιταλική sanguigni, πληθυντικός του sanguigno (που έχει το χρώμα του αίματος (sangue) Ουσιαστικό - το σαγκουίνι (ουδέτερο)
Τα πορτοκάλια της Σικελίας δεν είναι απλώς τα καλύτερα εσπεριδοειδή κι ένας θησαυρός για την υγεία μας, αλλά έχουν και υψηλή γαστρονομική αξία αφού προσθέτουν οξύτητα και άρωμα στα φαγητά! 
Πορτοκάλια; Μάλιστα, σαγκουίνια. Κόκκινα πορτοκάλια! Τα θερμά καλοκαίρια, τους αυξάνουν τα σάκχαρα, οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες που εναλλάσσονται με λιόχαρες μέρες, ευνοούν την ανάπτυξη των ερυθρών χρωστικών που δίνουν στα σαγκουίνια τη χαρακτηριστική γευστική και χρωματική στίξη. Οι ουσίες αυτές λέγονται ανθοκυάνες. Ενας θησαυρός για την υγεία μας. Οι επιστημονικές έρευνες δίνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη φαρμακολογική δράση των σαγκουίνι στην οφθαλμολογία. Οι ανθοκυανίδες ευνοούν την ταχείαν ανάπλαση της οπτικής πορφύρας. Τα ερευνητικά προγράμματα επεκτείνονται σε ευρύτερα ιατρικά πεδία και εκπλήσσουν. Η φλαβονοειδής δομή των ανθοκυανιδών έχει αξιοσημείωτη αγγειοπροστατευτική λειτουργία και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εξουδετερώνει...

21.6.12

Αναλυτικά ολόκληρη η τελική σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε σήμερα 21 Ιουνίου 2012

39 μέλη απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση, (τα 2 είναι γυναίκες). Τα 25 μέλη είναι βουλευτές και τα υπόλοιπα 14 είναι τεχνοκράτες.
Στη σύνθεση της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με 5 μέλη και ειδικότερα τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργο Βερνίκο. 
Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει με 4 μέλη και ειδικότερα τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη,  Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, οι υφυπουργοί Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου.
Ενοποιήθηκαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών, όπως και το Παιδείας με το Πολιτισμού, επανασυστάθηκαν: το Μακεδονίας - Θράκης, το Τουρισμού, το Ναυτιλίας και Αιγαίου.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ...

Βρε Συμπεθέρα, έλα να σε κεράσω μια πάστα, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση..

Πήρα κάτι πτιφούρ και πάστες, έχω και κάτι φοντανάκια που με περίσσεψαν απο το Πάσχα και φιλεύω τον κόσμο που έρχεται για τα συχαρίκια. Τι εννοείς ποια συχαρίκια βρε συμπεθέρα, αφού επιτέλους ύστερα απο 3 χρόνια επανασυστάθηκε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης! Θυμάσαι το 2009 όταν εκλέχτηκε ο εθνικός προδότης (ναι, τον ΓΑΠ εννοώ) που την πρώτη κιόλας μέρα κατάργησε αυτό το υπουργείο;; Το είχε μεταλλάξει σε "γενική γραμματεία" χώνοντας το ως τσόντα στο υπουργείο εσωτερικών.
Μακάρι οι όρκοι που έδωσαν απόψε στο Ευαγγέλιο, κι ο όρκος που έδωσε ο Αντωνάκης χθες, να είναι όρκοι που θα τηρηθούν. Διότι όλοι με όρκο μας πρόδωσαν μέχρι χθες και με όρκο ξεπούλησαν τις ψυχές τους...
Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας βοηθήσει, συμπεθέρα.
Πάω να φτιάξω τη συνταγή που μ'έδωσες για τα κεφτεδάκια γαλοπούλας!

Διακοπές στα Ψαρά! "Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη"...

Τα Ψαρά είναι ένα όμορφο νησί του βορείου Αιγαίου και διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για κάποιον που αναζητά ένα ήσυχο νησί να κάνει τις διακοπές του, μακριά από τον θόρυβο και τον πολύ κόσμο.
Οι όμορφές και ήσυχες παραλίες και το θαυμάσιο Μεσογειακό κλίμα κάνουν τα Ψαρά το ιδανικό μέρος για διακοπές!
Το λιμάνι των Ψαρών απέχει 48 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Χίου και 85 από το λιμάνι τουΛαυρίουΥπάρχει ένα ελικοδρόμιο, ικανοποιητικά εξοπλισμένο και σύγχρονο. Ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 500 κάτοικοι.
Στο νησί των Ψαρών υπάρχει ένα απάνεμο λιμάνι στην νότια πλευρά του νησιού, ακριβώς εκεί που βρίσκεται η πόλη των Ψαρών. Ο φυσικός όρμος που  υπάρχει εκεί, καθώς και οι λιμενικές εγκαταστάσεις  είναι δυνατό να...

20.6.12

Ξεκίνημα για το JOB GR! ( νέο blog )


http://jobgr.blogspot.gr/
"Έπειτα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τον χώρο των ιστολογίων, αποφάσισα να ξεκινήσω τη λειτουργία ενός νέου blog, του JOB GR
Το νέο ιστολόγιο επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με την Απασχόληση και την Οικονομία. Ευελπιστούμε σύντομα οι αναγνώστες να μας αναδείξουν σε blog αναφοράς για τους συγκεκριμένους τομείς. 
Με εκτίμηση, ο συντάκτης του JOB GR."
http://jobgr.blogspot.gr/


Να ευχηθούμε καλή επιτυχία, και πολλούς-πολλούς αναγνώστες που θα το απογειώσουν!

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, (και κρατώντας επιφύλαξη για τυχόν αλλαγές/καραμπόλες που ίσως προκύψουν), έχουν ήδη αρχίσει τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς κι αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: ...

19.6.12

Η στάση που παίρνουν τα ζευγάρια στη διάρκεια του ύπνου, σημαίνει πολλά! Εσείς πώς κοιμάστε;;

Η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια αποκαλύπτει την ποιότητα και την ψυχολογία της σχέσης. Ακολουθούν 7 αναλύσεις και η απάντηση θα είναι σίγουρα κάπου ανάμεσα τους και για την δική σας περίπτωση ...

Καλοκαίρι στην Αντίπαρο!

Η Αντίπαρος είναι ένας μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος στα νοτιοδυτικά της Πάρου. Το γαλήνιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο με τα διάσπαρτα ξωκλήσια, το διάσημο σπήλαιο και το Ενετικό κάστρο, προσφέρεται για περιηγήσεις. Ενώ η ποικιλομορφία των ακτών, όπου χρυσαφένιες αμμουδιές διαδέχονται μικροί απόμεροι όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, χαρίζει μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη!
Ο κυρίως οικισμός του νησιού, το Κάστρο και το λιμάνι, βρίσκεται στα βόρεια. Οι περίπου 600 κάτοικοι του χωριού, ασχολούνται με τις καλλιέργειες, το ψάρεμα και τα τελευταία χρόνια και με τον τουρισμό. 
Για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής υπάρχουν...

18.6.12

Ξέρεις από που προέρχεται και τι σημαίνει η μούτζα;;

Η μούτζα ειναι καθαρά Ελληνική λέξη!
Η πρώτη εμφάνιση της μούτζας τοποθετείται στα βυζαντινά χρόνια. Τότε ο δικαστής προκειμένου να τιμωρήσει κάποιον για κάποιο παράπτωμα βούταγε το χέρι του στη στάχτη και με ανοιχτή την παλάμη «μουτζούρωνε» το πρόσωπο του κατηγορουμένου, ως διαπόμπευση. Τη στάχτη αυτή την έλεγαν αλλιώς και ασβόλη (= φούμο). Από εκεί βγαίνει και το «αποσβολωμένος» . Την ασβόλη την έλεγαν και μούτζα που σημαίνει μουντό χρώμα, ενώ αργότερα έφτασε να σημαίνει «παλάμη μουτζουρωμένη με στάχτη».
Έτσι λοιπόν η ανοιχτή παλάμη έφτασε να είναι χειρονομία προσβλητική και υποτιμητική, ενώ στα μεταγενέστερα χρονιά χρησιμοποιούταν για να ρίξουν κατάρα ή ανάθεμα.
Σε κάποια μέρη ακόμα μουντζώνουν τους νεκρούς, για να προσβάλουν το χάρο, να τον ξορκίσουν και να τον διώξουν,
Ρίζες όμως της μούτζας βρίσκουμε και στην αρχαία Ελλάδα! Τότε τα ανοιχτά δάχτυλα σχηματοποιούσαν τις ακτίνες του ηλίου… Υποτίθεται οτι ο αρχαίος  θιγμένος Έλληνας, έριχνε τις κατάρες του μέσω του "πανίσχυρου" ήλιου.

Βρε Συμπεθέρα, ολοταχώς για κυβέρνηση και νέα μέτρα!

Γεια σου συμπεθέρα! Με είπε η κυρά Τασούλα οτι σε είδε χθες όταν πήγαινες να ψηφίσεις, κι οτι φορούσες μια γαλαζοπράσινη μπλούζα. Σαν τα χρώματα της "νέας" κυβέρνησης. Να δούμε όμως τι ρούχα θα βάλουμε στα νέα μέτρα που έρχονται! Τι εννοείς δεν θα έρθουν νέα μέτρα κι οτι ο Αντωνάκης θα μας ξαλαφρώσει;; Χαααααααχαχαχα μ'έκανες και ξεκαρδίστηκα! Σχεδόν τόσο αστείο αυτό που είπες, όσο κι οτι ο Πινόκιο (ναι τον Τσίπρα εννοώ), θα μας έσωζε! Αλήθεια, αυτός ο Πινόκιο, μόνο γιορτή δεν έκανε απο την χαρά του που δεν εκλέχτηκε. Άρα γνώριζε πόσο καταστροφικά θα ήταν τα χέρια του στο τιμόνι...
Να επανέλθουμε όμως στα νέα μέτρα που έρχονται. Ναι συμπεθέρα, μην περιμένεις καλύτερες μέρες, έρχονται μεγάλες σφαγές, σαν αυτές που κάνει ο κυρ Θανάσης στα κατσίκια του κάθε Πάσχα για να τα πουλήσει. Κουράγιο.
Έφτιαξα κέικ μπανάνας, έλα να σε δώσω!

Το ξέσπασμα της Μαρίας Χούκλη για την αισχρή ταλαιπωρία των καρκινοπαθών


Η Μαρία Χούκλη μετά από 26 πετυχημένα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, θέλησε να εκφράσει την προσωπική της άποψη όσο πιο έντονα μπορούσε. Τοποθετήθηκε δημόσια σε σχέση με τους καρκινοπαθείς και την τεράστια ταλαιπωρία που ζουν τις τελευταίες ημέρες, λογω της κόντρας του Υπουργείου Υγείας και των Φαμακοποιών, η οποία μπορούμε να πούμε πως παίζει κορώνα - γράμματα την ίδια τους την ζωή!
Έχοντας προσωπική ευαισθησία γι ΄αυτό το θέμα μετά την περιπέτεια που έχει περάσει με τον καρκίνο, είπε : 
«Κυρίες και κύριοι το κάνω πρώτη φορά, έχοντας και προσωπική ευαισθησία για το θέμα αυτό, θεωρώ απαράδεκτο και ντροπή καρκινοπαθείς, να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα φάρμακα τους από το Ενιαίο Ταμείο. Είναι απαράδεκτο αυτοί οι άνθρωποι με το Γολγοθά που περνούν, να περιμένουν ακόμα και 2 ώρες μπροστά στα ταμεία, για να εξασφαλίσουν ακριβές θεραπείες, τις οποίες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών!»
Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Χούκλη, αναδημοσιεύουμε κομμάτι από πρόσφατη συνέντευξη της σε περιοδικό, για τη «μάχη» της με τον καρκίνο: ...

Ποιοι φεύγουν και ποιοι επανέρχονται στη βουλή μετά τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου

Εκπλήξεις επιφύλαξε η κάλπη της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Εκτός Βουλής μένει από το ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, διότι το πασοκ έχασε μία έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Εκτός Βουλής μένει από τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου (Β΄Αθηνών), ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β' Πειραιά), ο Χάρης Τσιόκας (Β' Θεσσαλονίκης), η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία),  και οι Μιχάλης Καρχιμάκης - Μ.Όθωνας (Κρήτη).
Εκτός Βουλής μένει απο το ΚΚΕ ο Βαγγέλης Μπούτας και η Ελπίδα Παντελάκη.
Εκτός Βουλής μένει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιάννης Μανώλης, o Xρήστος Ζώης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης.
Αντίθετα, στα έδρανα επιστρέφουν: ...

17.6.12

Αυτή είναι η ιστορία του honeymoon (μήνας του μέλιτος)

Η λέξη honeymoon, "μήνας του μελιού", ή "μήνας του μέλιτος", πρωτοεμφανίζεται στην αρχαία Βαβυλώνα, παλιά, πολύ παλιά, τότε που η αρχαία Βαβυλώνα λεγόταν απλά…. Βαβυλώνα.
Πριν 4000 χρόνια λοιπόν, οι γάμοι γίνονταν μόνο με πανσέληνο. Ο γαμπρός έπρεπε να πίνει ένα μείγμα μπίρας και μελιού, κάθε μέρα μέχρι την επόμενη πανσέληνο. Μέχρι το επόμενο γεμάτο φεγγάρι…. Ε, μέλι- φεγγάρι το έκαναν οι φίλοι μας οι Σάξωνες: "μελοφέγγαρο" (honeymoon)
Το μπιρόμελο το έφτιαχνε ο μπαμπάς της νύφης, για να ξορκίσει τη βασκανία, το μάτιασμα δηλαδή. Κι επειδή απο πανσέληνο σε πανσέληνο, μεσολαβεί χρονικά ένας μήνας, έτσι λοιπόν το μέλι που έπινε ο γαμπρός κάθε μέρα για ένα μήνα, έδωσε το όνομα "μήνας του μέλιτος".
Με τα χρόνια η φράση αυτή πήρε άλλη έννοια, διότι κάποτε τα ζευγάρια έφευγαν για σχεδόν 1 μήνα μετά τον γάμο, κι επειδή ήταν όλο γλύκες και μέλια μεταξύ τους, το λένε "μήνας του μέλιτος".

Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές

Οι Δεσποτικές εορτές
Από τις εορτές της Εκκλησίας ονομάζομε Δεσποτικές, εκείνες που συνδέονται με τα λυτρωτικά γεγονότα της ζωής του Ιησού Χριστού και ...

Τα διαβάζουν πολλοί