English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28.10.11

Οι 3 τελευταίες επιθυμίες του Μέγα Αλέξανδρου

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.
Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

24.10.11

Κ. Βαξεβάνης-Ανοιχτή επιστολή σε Βενιζέλο




ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

«Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.


Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ.

Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.

Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα.

Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου.

Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.

Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.

Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών.

Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.

Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις.

Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο.

Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.

Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση.

Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά.

Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών.

Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους.

Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε».

21.10.11

Η δικτατορία του αθεϊσμού.

«Ω, άπιστοι, δεν είσθε δύσπιστοι. Είσθε οι πλέον εύπιστοι! Δέχεσθε τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα, τα πιο αντιφατικά, για να αρνηθήτε το θαύμα». (Άγιος Ιερός Αυγουστίνος 354-430μ.Χ.)
Πλανήτης γη έτος 2011. Η ανθρωπότητα βιώνει την μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου όλων των εποχών, μέσα απο κάθε τηλεοπτική/ραδιοφωνική/διαδυκτιακή συχνότητα.
Βλέπετε, η εξέλιξη της τεχνολογίας, υπήρξε κυρίως για να εξυπηρετήσει την διαπλανητική προπαγάνδα, κι όχι για να φέρει μια καλύτερη "ποιότητα" ζωής.
Όμως αυτό που θέλω να αναπτύξω σε αυτό το άρθρο, (για όσο καιρό ακόμα θα μπορούμε να αναπτύσσουμε την σκέψη μας), είναι ο αθεϊσμός που σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε μέσω μηχανισμών και τρικ που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να παραδεχτεί και γι'αυτό και τα λιδωρεί.
Τρανό παράδειγμα είναι η "οικονομική κρίση" που εμφανίστηκε απο το πουθενά και στο όνομά της θυσιάζονται δικαιώματα, ελπίδες, αξίες, ανθρώπινες ζωές, ολόκληρες κοινωνίες.
Και προσέξτε: η "οικονομική κρίση" αφορά αποκλειστικά και μόνο πολιτισμένα/ανεπτυγμένα κράτη που εθίστηκαν στον απόλυτο υλισμό και υπερκαταναλωτισμό, έχοντας ήδη απο πριν απολέσει κάθε έννοια ήθους και αρχής, όπως και την πίστη στον Θεό.
Διότι σε άλλες κοινωνίες που βιώνουν την πείνα και την εξαθλίωση και τα παιδιά τους πεθαίνουν καθημερινά απο υποσιτισμό και λειψυδρία, η "οικονομική κρίση" ακούγεται στα αυτιά τους απο ακαταλαβίστικη έως και γελοιοδέστατη...
Ένα απο τα σημαντικότερα προπαγανδιστικά οχήματα είναι η "οικονομική κρίση". Μέσω αυτής κάθε έννοια ελευθερίας και ελπίδας καταργήται και καταδικάζεται. Εδώ να θυμηθούμε οτι η ελευθερία και η ελπίδα, είναι απο τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες έννοιες που μας διδάσκει και μας προσφέρει ο Χριστός. Όταν όμως εμείς ως ανθρωπότητα έχουμε επιλέξει με τον τρόπο της ζωής μας να ζούμε μακρυά απο τον Χριστό, τότε είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο να χάσουμε τα πάντα και να έρθουμε σε απελπιστική κατάσταση.
Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι πλέον σκεφτόμαστε μόνο πως θα πληρώσουμε, πως θα ξεπληρώσουμε, πως θα αποπληρώσουμε... Χρήμα-χρήμα-χρήμα.
Οτιδήποτε σχετίζεται με την ανεργία την φτώχεια και το χρήμα, είναι πλέον καθημερινό και μοναδικό θέμα που απασχολέι την ζωή μας. Η πίστη στον Χριστό, χάθηκε. Η αγάπη για τον διπλανό, εξαφανίστηκε. Η θαλπωρή για τον άρρωστο, αλλοτριώθηκε. 'Εμεινε μόνο μιζέρια, στεναχώρια, απελπισία, ζήλια, κακία για όλους και για όλα. Εδώ να θυμηθούμε οτι αυτές οι έννοιες είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σατανικών υπάρξεων.
Οι σατανικές υπάρξεις λοιπόν, (που τόσο καλά μεθοδευμένα φρόντισαν να τις δώσουν εικόνα γραφικότητας, ωστέ όποιος τολμάει να τις αναφέρει για να αφυπνίσει τις κοιμησμένες/παραπλανημένες συνειδήσεις, να γίνεται περίγελος της κοινωνίας...), φρόντισαν να οργανώσουν και να επιβάλουν την δικτατορία του αθεϊσμού διότι επιθυμούν να είναι αυτές οι "μοναδικές και απόλυτες κυριάρχες δυνάμεις".
Διότι μισούνε το ανθρώπινο γένος που είναι κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν του Θεού.
Διότι ζηλεύουν, δεν άντεξαν ποτέ την λαμπρότητα και την τελειότητα του Κυρίου, και γι'αυτό και εξέπεσαν. Κι ενώ ήταν φωτεινοί άγγελοι, απομακρύνθηκαν απο τον Θεό και κατάντησαν σκοτεινές δυνάμεις. Έκπτωτοι άγγελοι.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την ανθρωπότητα. Όσο είναι κοντά στον Θεό και λούζεται απο το φως της Αγάπης Του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, διότι κανένα σκοτεινό σχέδιο δεν είναι ικανό να αγγίξει το Φως του Κυρίου.
Όταν όμως η ανθρωπότητα απομακρύνεται απο τον Χριστό, τότε το σκοτάδι κυριεύει κάθε καρδιά και ψυχή, η απελπισία της "οικονομικής κρίσης" κυριεύει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, και ο αθεϊσμός ριζώνει βαθιά μέσα στις κοινωνίες.
Άρα ο "σκοτεινός στόχος", επετεύχθη...
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με αποκαλύψεις για όσα σκοπεύουν οι σκοτεινές δυνάμεις να επιβάλουν, όπως την "κάρτα του πολίτη".
Δεν αντιδράει κανένας.
Αποκαλύφθηκε οτι οι λάμπες οικονομίας που επέβαλαν στις παγκόσμιες αγορές, κατά την λειτουργία τους απελευθερώνουν δηλητηριώδη και κατασταλτικά αέρια.
Δεν αντιδράει κανένας.
Αποκαλύφθηκε οτι οι καθημερινοί αεροψεκασμοί απελευθερώνουν παρόμοια δηλητηριώδη και κατασταλτικά αέρια.
Δεν αντιδράει κανένας.
Αποκαλύφθηκε το Haarp .
Δεν αντιδράει κανένας.
Επέβαλαν την Digea ως μοναδικό τρόπο λήψης τηλεοπτικού σήματος.
Δεν αντιδράει κανένας.
Επέβαλαν (πλέον και στην χώρα μας) την ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, ηλεκτρονική έκδοση φοιτητικού πάσο κλπ.
Δεν αντιδράει κανένας.
Είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα σαν τα παραπάνω, κι όλα οδηγούν στην πλήρη αδρανοποίηση μας και στην συνήθεια/εθισμό μας, ωστέ να μην μας φανεί καθόλου περίεργο όταν έρθει η ώρα του υποχρεωτικού τσιπαρίσματος των ανθρώπων, που το έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Χριστός στον Απόστολο Ιωάννη, κι όμως εμείς επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεράνω Θεού, λιδωρούμε οποιονδήποτε υπενθυμίζει την Αποκάλυψη.
Και να είστε σίγουροι, οτι αυτή η ώρα του υποχρεωτικού τσιπαρίσματος είναι πάρα πολύ κοντά και θα έρθει με το πρόσχημα της μερικής καταστροφής του πλανήτη απο τον κομήτη του 2012 όπως τόσο έντονα προπαγανδίζουν.
Έναν κομήτη που τον κατευθύνουν με κρυφό τρόπο προς την τροχιά της γης, διότι μόνο μέσα απο μια τετοια καταστροφή θα επέλθει ο πλήρης εκφοβισμός της ανθρωπότητας, που προκειμένου να μπορεί να βρει τροφή και νερό και να διασωθεί, θα πρέπει να τσιπαριστεί...
Κάπως έτσι θα κάνει την (δημόσια διότι την κρυφή του ύπαρξη όλοι την γνωρίζουμε) εμφάνισή του ο Παγκόσμιος ηγέτης, (ο αντίχριστος), που θα συστήσει την παγκόσμια κυβέρνηση, και θα "λυτρώσει" τις κοινωνίες απο την "οικονομική κρίση"...
Το έδαφος έχει προετοιμαστεί. Πως; Σκεφτήτε πόσα εκατομμύρια "αγανακτισμένων" σε όλο τον πλανήτη ζητούν καθημερινά πολιτική αλλαγή. Όταν λοιπόν εμφανιστεί η παγκόσμια κυβέρνηση που θα αποφασίζει αυτή τι θα γίνεται κι όχι οι κοινωνίες, (προπομπός της είναι το ΔΝΤ κλπ), θα έρθει με το πρόσχημα οτι είναι απαίτηση των λαών που αγανάκτησαν απο τις αποτυχημένες τοπικές κυβερνήσεις.
Άλλωστε, η πλήρης εξαφάνιση (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Καντάφι), κάθε ποροσωποκεντρικού συστήματος και πολιτεύματος, είναι ακόμα ένα στρώσιμο του δρόμου για την υποδοχή του παγκόσμιου ηγέτη (αντίχριστου) που θα αναλάβει να καλύψει τα πολιτικά αυτά κενά...
Όσο κι αν επιμένουμε να στρουθοκαμηλίζουμε μπροστά σε όλα αυτά τα αλυσιδωτά γεγονότα της εκπλήρωσης σχεδίου δικτατορίας του αθεϊσμού, η πραγματικότητα μας έχει ήδη ξεπεράσει, κι εμείς παραμένουμε θεατές που δεν αντιδρούν και πετροβολούν/περιγελούν όποιον τολμήσει να επισημάνει κάτι απο όλα τα παραπάνω.
Πάρτε το χαμπάρι. Ο Χριστός όταν ήρθε στη γη και θυσιάστηκε για την σωτηρία των ψυχών μας, έδωσε και μια υπόσχεση στην ανθρωπότητα, που κάποτε θα εκπληρωθεί, και μακάρι να γίνει στις μέρες μας, μήπως και λυτρωθούμε απο όλα αυτά. Υποσχέθηκε οτι θα ξανάρθει και θα μας πάρει μακρυά απο την επίγεια πλέον κόλαση, όσους αντέξουμε και δεν υποκύψουμε στα σκοτεινά σχέδια.
Δεν γνωρίζω τι άλλο θα σκεφτούν τα άρρωστα σκοτεινά μυαλά τους προκειμένου να κατακτήσουν και να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα, πάντως η ελπίδα και η σωτηρία βρίσκεται μόνο στο Φως της Αγάπης και της Αγκαλιάς του Χριστού.
Μην απελπίζεστε.
Ο Θεός μαζί μας.

18.10.11

Πολιτικές εξελίξεις μέχρι την Κυριακή και νέος πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας ο Καραμανλής.

Τον Γ. Παπανδρέου δεν τον ενδιαφέρει να παραμείνει πλέον πρωθυπουργός. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσει για δεύτερη φορά τη συζήτηση του , αυτή τη φορά εκ του σύνεγγυς και κατά μόνας με τον Α. Σαμαρά.Στόχος να βρεθεί ένας τρόπος ούτως ώστε να υπάρξει μια υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης που θα δεσμεύσει τη χώρα για την επόμενη δεκαετία ή για πάντα όσο υπάρχει Ευρώπη, με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Η άρνηση του Α. Σαμαρά για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θεωρείται δεδομένη. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα εναλλακτικά σενάρια. Αυτοί που φέρονται να έχουν αποδεχθεί μια συγκυβέρνηση των «προθύμων», με εγγυημένη θητεία τουλάχιστον 6 μηνών, μέχρι το περισσότερο 2 ετών, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη (που θα αναλάβει και πρωτοκλασάτο υπουργείο) και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ (προσανατολισμένος από την κυρίαρχη σύμβουλό του ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλα), αλλά το κρίσιμο «μέγεθος» το έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, άρα την εξέλιξη την επηρεάζει στον μέγιστο βαθμό ο Α. Σαμαράς.

Η συνεννόηση με τους εκδότες
Ο Γ. Παπανδρέου εκτός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που του ζήτησε να δείξει υπομονή στις πιέσεις για να αναλάβει πρωτοβουλίες, είδε χθες Δευτέρα και τους «εκδότες» του MEGA, που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα με το κανάλι, της τάξης, όπως πληροφορίες αναφέρουν, των 100 εκατ. ευρώ μόνον για φέτος.
Θέλησε ο πρωθυπουργός από την πλευρά του να τους πείσει να ρίξουν τους αντικυβερνητικούς τόνους μέχρι την Κυριακή για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θα υπάρξει έντονο παρασκήνιο για κυβερνητικό σχήμα εθνικής συνεννόησης . Δεύτερον γιατί εκτιμάται ως βέβαιο ότι την Κυριακή...

15.10.11

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας πριν από μικρό διάστημα στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες, με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μάς έφτασαν εδώ που μας έφτασαν». (από τον Τύπο)

Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.
Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.

Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά πού πέφτουν.
Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα, όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.
Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.
Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές απ' όπου πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση).

Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή.
Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου, που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε...

13.10.11

ΑΔΕΔΥ-48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΔΕΔΥ-48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,
adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:365

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου βάρβαρου Πολυνομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή. Με βάση τη σημερινή ημερήσια διάταξη της Βουλής, το Πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί έως τις 20 Οκτωβρίου 2011.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε εκτάκτως και κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου αποφάσισε τη διεύρυνση της ήδη προγραμματισμένης 24ωρης Γενικής Απεργίας, σε 48ωρη Γενική Απεργία, την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως –απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία για τη Βουλή- και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΓΣΕΕ-48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΣΕΕ-48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη Γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Δείτε πως θα είναι η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ σε 20 χρόνια!

12.10.11

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ!

Από το φαράγγι του Βουραϊκού περνά ακόμη ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες» κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης.
Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν Ερασίνο.
Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά και στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες.
Η κοιλάδα του Βουραϊκού ήταν λίμνη όπως και όλη η περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα. Τα νερά της «αναζήτησαν» διέξοδο προς τη θάλασσα και «έπλασαν» το μεγαλόπρεπο αυτό φαράγγι το οποίο αργότερα παραδόθηκε στην...

11.10.11

Το μυστήριο με την ανωμαλία των διαστημοπλοίων Pioneer

Αυτή είναι η ιστορία δύο διαστημοπλοίων. Το Pioneer 10 εκτοξεύτηκε το 1972 και το Pioneer 11 εκτοξεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Για την ώρα και τα δύο διαστημόπλοια θα έπρεπε να κατευθύνονται στο βαθύ διάστημα χωρίς κανείς να μπορεί να τα δει. Ωστόσο, τα διανύσματα της κίνησής τους αποδείχτηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα για να τα αγνοήσει κανείς.

Αυτό συμβαίνει διότι κάτι τα έχει τραβήξει ή σπρώξει, κάνοντάς τα να επιταχυνθούν. Η επιτάχυνση αυτή είναι πολύ μικρή, μικρότερη από ένα νανόμετρο ανά μέτρο στο τετράγωνο. Αυτό είναι αντίστοιχο με ένα δεκάκις δισεκατομμυριοστό της βαρύτητας στην επιφάνεια της Γης, αλλά είναι αρκετό ώστε να μετακινήσει το Pioneer 10 περίπου 400.000 χιλιόμετρα έξω από την πορεία του. Η NASA έχασε επαφή με το Pioneer 11 το 1995, αλλά μέχρι αυτό το σημείο υποβάλλονταν στην ακριβώς ίδια παρέκκλιση που είχε υποβληθεί το αδελφάκι του. Τι ήταν λοιπόν αυτό που την προκαλούσε;

Κανείς δεν ξέρει. Κάποιες πιθανές εξηγήσεις έχουν ήδη αποκλεισθεί, όπως η πιθανότητα για λάθη στο λογισμικό, ο ηλιακός άνεμος και διαρροή καυσίμων. Εάν η αιτία είναι κάποια βαρυτική επίδραση, δεν αφορά σε κάποιο είδος που γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα, οι φυσικοί είναι τόσο μπερδεμένοι με το γεγονός που κάποιοι κατέφυγαν για την εξήγηση του φαινομένου στο να επικαλεστούν άλλα ανεξήγητα φαινόμενα.

Ο Bruce Bassett του Πανεπιστημίου του Portsmouth στην Αγγλία πρότεινε πως το αίνιγμα του Pioneer ίσως έχει σχέση με αποκλίσεις του άλφα, της σταθεράς της συμπαντικής λεπτής υφής (η σταθερά άλφα είναι κάτι που χτίζεται στον ίδιο το σκελετό του Σύμπαντος. Είναι ένας αδιάστατος αριθμός, η αναλογία μεταξύ τεσσάρων φυσικών σταθερών: της ταχύτητας του φωτός, της κβαντικής ενεργειακής σταθεράς, του φορτίου του ηλεκτρονίου και του π). Κάποιοι άλλοι πρότειναν πως η εκτροπή στους Pioneer προκαλείται από τη σκοτεινή ύλη, αλλά εφόσον δε γνωρίζουμε τι είναι η σκοτεινή ύλη, η παραπάνω παρατήρηση δε βοηθά ιδιαίτερα. Όλο αυτό είναι τόσο εξωφρενικά ενδιαφέρον, λέει ο Michael Nieto των Εθνικών Εργαστηρίων στο Los Alamos. Έχουμε μόνο προτάσεις, καμία από τις οποίες δεν έχει αποδειχθεί.

Ο Nieto πρότεινε να γίνει μια νέα ανάλυση στα αρχικά δεδομένα από τα διανύσματα κίνησης των διαστημοπλοίων, υποθέτοντας πως πιθανόν να αποκαλύψει νέα στοιχεία. Αλλά για να φτάσουν στο βάθος του προβλήματος, αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι επιστήμονες είναι μια αποστολή που να είναι ειδικά σχεδιασμένη στο να μετρήσει ασυνήθιστες βαρυτικές επιδράσεις στις πιο μακρινές άκρες του ηλιακού συστήματος. Μια τέτοια αποστολή θα στοίχιζε κάτι μεταξύ 300 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μια άλλη μελλοντική αποστολή που θα προοριζόταν για τις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού συστήματος.

Στο τέλος θα βρεθεί μια εξήγηση, λέει ο Nieto. Ελπίζω βέβαια πως θα οφείλεται στη νέα φυσική, κάτι τέτοιο θα ήταν θαυμάσιο. Αλλά από τη στιγμή που ένας φυσικός ξεκινά να εργάζεται στη βάση της ελπίδας, είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Όσο κι αν φαίνεται πεζό, ο Nieto πιστεύει πως η εξήγηση της ανωμαλίας στους Pioneer θα βρεθεί τελικά σε κάποια κοσμική επίδραση, όπως κάποια απαρατήρητη πηγή θερμότητας επάνω στο σκάφος.

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Αμαλία Τσακίρη, για το ESOTERICA.gr

7.10.11

Τα απομνημονεύματα της τριχός μου


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στο κεφάλι  αυτό έχω δει και έχω ακούσει τόσα που είναι να καραφλιάζεις,πράγμα που δεν με συμφέρει. Η "κεφαλή" αυτή είναι φωνακλού και βωμολόχα πολλές φορές.Προχτές τα έβαλε με τον χασάπη.
Μα είναι δυνατόν μέσα σε 1,5 μήνα 2 φορές αύξηση; είπε
του έφερε το κρέας στο άδειο από τρίχες κεφάλι και έφυγε...τι άκουσε μετά το όνομα του χασάπη δεν λέγεται.
Εκεί που άρχισα να προβληματίζομαι σοβαρά ήταν όταν διάβαζε το εκκρεμές του Φουκώ.Το διάβαζε το ξαναδιάβαζε η" κεφαλή" και δώστου να γελάει,αν είναι δυνατόν.Και τι διάβαζε δηλαδή;Αηδίες ...να διαβάστε το απόσπασμα και θα καταλάβετε.
Απόσπασμα από το εκκρεμές
,Η Υγροτομία δεν αποτελεί τομέα,αποτελεί επιμέρους θέμα,όπως και η Μητραδελφοχαιρετιστήρια Μηχανική και η Τριχοκατάβαση,ανήκουν όλες στον τομέα της Τετρατριχεκτομίας.
-Τι είναι Τετραχρ...αποτόλμησα.
-Είναι η τέχνη του να κόβεις την τρίχα στα τέσσερα.Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει τη διδασκαλία άχρηστων τεχνικών,παραδείγματον χάριν η Μητραδελφοχαιρετιστήρια Μηχανική σε διδάσκει να κατασκευάζεις μηχανές για να χαιρετάς την Θεία σου.Δεν είμαστε βέβαιοι αν στον τομέα αυτό θα πρέπει να εντάξουμε και την Τριχοκατάβαση,που είναι η τέχνη του να την γλυτώνεις παρά τρίχα και δε μου φαίνεται εντελώς άχρηστη.
Εγώ με τεντωμενες τις αισθήσεις μου όλες να προσπαθώ να καταλάβω γιατί να γελάει τόσο όταν αναφέρονταν στην ΤΡΙΧΑ.
Δηλαδή η τρίχα δεν έχει αξία;Δεν ζεσταίνει το σώμα τον ζώων δεν κοσμεί το κεφάλι;Και γιατί συνέχεια να λένε τρίχες,τρίχες κατσαρές,σαν την τρίχα στο ζυμάρι.Επιτέλους οι τρίχες είναι χρήσιμες.Χαρίζουν ομορφιά,χάρη...
Ένα άλλο που με ανησυχεί είναι όταν τσατίζετε η "κεφαλή".Στην κυριολεξία δεν θέλω να είμαι αυτό το πλάσμα με το οποίο έχει θυμό.Και ξανάρχομαι στον χασάπη...μου τον θυμίζει ,κατακρεουργεί.Προχτές πήγε κάποιος να ανταλλάξει χειραψία μαζί της.Του λέει:Μια καλημέρα είναι αρκετή,δεν ανταλλάσω χειραψίες ανευ λόγου και μάλιστα με κοπριές.
Προς στιγμή δεν ήξερα που να κρυφτώ,ρωτάω την διπλανή μου και μου λέει προσπάθησε να μην ανατριχιάσεις και σε δεί.
Τρόμαξα και κάθησα ήσυχη.Ισως να φαίνεται τρομάκτική και εφιαλτική η "κεφαλή" μου αλλά περνάω καλά.Τραγούδια,νοστιμιές,βόλτες,γέλια,γέλια,γέλια.
Να σήμερα μιλούσε στο τηλέφωνο και άμα το πιάσει το ξεχνάει στο αυτί.Ευτυχώς μένω μακριά.Ακούει ιστορίες και ξεκαρδίζετε.Λέει και τα δικά της.Καιρός τώρα όμως είναι προβληματισμένη να πω,θυμωμένη να πω μα πως να το πω...
Νευριάζει με τις "τρίχες" όπως λέει του καθενός.Ασε που τον ΓΑΠ τον περνά γενεές 1014,και λέει λέει λέει και κάνείς δεν της απαντά.Γιατί;Γιατί κανείς δεν κάνει αντίλογος με την "κεφαλή";Τι να πω;Την τρέμουν την φοβούνται ...ίσως και να την σέβονται.Άλλωτε μένει ώρες αμίλητη διαβάζει και ακούει ράδιο.Σκέφτομαι μήπως συμβαίνει κάτι.Την ρωτούν τι έχει και εκείνη απλά απαντά.Τίποτα προτιμώ να μασάω παρά να μιλάω.Σοφό δεν λέω αλλά είναι ακράιες οι καταστάσεις ...η του υψους η του βάθους.
Αχ αυτό που σκέφτομαι είναι η στιγμή που θα έρθει να αποχωριστώ την "κεφαλή".Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μένα.Θα πέσω στον ώμο ,θα αργοσβήσω και θα αποχωριστώ την "κεφαλή "μου.

Τα διαβάζουν πολλοί