English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25.9.11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/09/2011. Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Ελληνίδα, Έλληνα, πιστεύεις τα χρήματα που θα σε υποχρεώσουν να πληρώσεις στην ΔΕΗ για το σπίτι σου, με την απειλή να σου κόψουν το ρεύμα, θα μείνουν στην Ελλάδα; Κάθε ευρώ που δίνεις φεύγει στο εξωτερικό. Σε έχουν προδώσει. Αντέδρασε. Χιλιάδες Έλληνες οργανώνονται αυτή τη στιγμή. Κάνε το χρέος για την πατρίδα σου. Για εσένα, για τους γονείς σου, για τα παιδιά σου.


Αυτοί που έκλεψαν και έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό θέλουν να νομοθετήσουν και κάνουν παράνομο κάθε έντιμο Έλληνα, θέλουν να φέρουν σε απόγνωση τους απλούς ανθρώπους που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα.


Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Μην αφήνετε τους προδότες να εξαθλιώσουν τους πολίτες. Δεν μπορεί να μας χωρίσει κανένα κόμμα, καμία ιδεολογία. Έχουμε δύναμη. Θα είμαστε εκεί όλοι.


Κάθε ελεύθερο ελληνικό blog και site, κάθε Έλληνας στο Facebook, στο Τwitter, με κινητό, συμμετέχει στην ενημέρωση του Ελλήνων. Περισσότεροι από 2.000.000 Έλληνες από την Παρασκευή έχουν λάβει το μήνυμα. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα νομοθετήσουν και όποιος δεν έχει και δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο θα είναι παράνομος, θέλουν να κάνουν συνένοχους όλους τους Έλληνες.

22.9.11

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!


Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη 27/09/2011 (εν'όψη 
ψήφισης του νομοσχεδίου για το μόνιμο χαράτσι στα ακίνητα).
Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα, έχει ημερομηνία. 
Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. 
Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. 


Δώστε τέλος στην προδοσία. 


Όλη η Ελλάδα ενωμένη!!!


Διαδώστε το μήνυμα με κάθε μέσω.

Είμαι κάτω απο 55 ετων Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

Σήμερα ήρθε στο mail του μπλογκ μας το παρακάτω κείμενο ενός συμπολίτη μας, που προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα σε τέρατα πολιτικούς και σε τερατώδη εποχή.
Το παραθέτουμε αυτούσιο.

 
Είμαι κάτω  από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς
..
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου  με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου...

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο  ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα  στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων  είμαι ο μόνος στην Ζωή από  τους (3) τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε  και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες.

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά  και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής  ΜΤΣ ΒΕΑ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.

Επειδή αυτοί που διορίσατε  τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν  ΠΟΤΕ

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα  10 χρόνια υπηρεσίες και  πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή... υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού.

Υ.Γ
Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη  εργασία  να  βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

 Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος, μπορεί να με χρειαστεί

Γνωρίζω Αγγλικά, γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα των ειδών τα  όπλα ατομικά και ομαδικά , μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να  κάνω παρεμβολές,  μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε.
Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές  με ότι αυτό συνεπάγεται ..

Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου. 

Μακρυγιάννης Χρήστος 

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

21.9.11


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ.

20.9.11

Νέα κυκλοφορία...

AΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ CD!
1.ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ)
2.ΛΑΘΟΣ ΧΗΜΕΙΑ (ΧΗΜΕΙΑ)
3.ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)
4.ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ (ΓΛΩΣΣΑ)
5.Baby it s over (ΑΓΓΛΙΚΑ)
6.ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΟΥ (ΦΥΣΙΚΗ)
7.ΕΡΩΤΑ Η’ ΠΟΛΕΜΟ (ΙΣΤΟΡΙΑ)
8.ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)
9.NΑ ΚΑΝΟΥΜΕ push ups (ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ !!!!!

ΤΡΕΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ περιορισμένος ο αριθμός....

18.9.11

Παπουτσάκια με σως φέτας



Κλασσική συνταγή με μια γευστική πινελιά !

Υλικά

10-12 μελιτζάνες 

500γρ κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια 
2 σκελίδες σκόρδο 2-3 ντομάτες ώριμες
 2 κουταλιές τοματοπολτέ 
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο 
1-2 δαφνόφυλλα ,λάδι για τηγάνισμα 

Για την σως
3-4 κουταλιές βούτυρο 
3-4 κουταλιές αλεύρι
 2,5 φλιτζάνια γάλα πιπέρι 250 γρ φέτα .

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σαν να θέλουμε να σχηματίσουμε μια βαρκούλα .
 Έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι να σατιριστούν τόσο ώστε να μαλακώσουν και ελαφρώς να ροδίσουν . Εάν θέλουμε πριν τις τηγανίσουμε τις βάζουμε για μια ώρα σε αλατόνερο . 
Ετοιμάζουμε τον κιμά . Στην συνέχεια τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά . 
Βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το αλεύρι . Μετά ρίχνουμε το γάλα και αναδεύουμε γρήγορα .
 Πριν πάρει βράση το γάλα , ρίχνουμε και την φέτα που πριν έχουμε κόψει σε κύβους .
 Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά . Ρίχνουμε την σως πάνω από τις γεμισμένες μελιτζάνες . Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για 30-40 λεπτά . 

17.9.11

Αγίας Σοφίας,Πίστης,Ελπίδας και Αγάπης

Η Αγία μάρτυς Σοφία καταγόταν από μεγάλη πόλη της Ιταλίας. Ήταν γυναίκα σεμνή και ευσεβής. Έμεινε χήρα πολύ νωρίς. Έτσι αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Ρώμη με τις τρεις κόρες της, την Πίστη δώδεκα ετών, την Ελπίδα δέκα και την Αγάπη εννέα ετών.
Καθημερινά ανέτρεφε τις κόρες της με ιδιαίτερη επιμέλεια. Συνέχεια τις προέτρεπε να μιμούνται τη ζωή της καί να στολίζονται με αρετές. Έβαλε μές στην καρδιά τους το φόβο του Κυρίου και τη λαχτάρα της Βασιλείας των ουρανών. Πρόσεχε παράλληλα το όνομά τους νά συμβαδίζει με τη ζωή τους.
Όλοι επαινούσαν τη μητέρα με τις τρεις κόρες, για τα σωματικά και ψυχικά τους χαρίσματα.
Ο επιστάτης της πόλεως Αντίοχος, φανέρωσε στον αυτοκράτορα Αδριανό τη χριστιανική πίστη της Σοφίας και των τριών θυγατέρων της. Κι αυτός έδωσε εντολή να τις οδηγήσουν στο δικαστήριο. Παρουσιάστηκαν μπροστά του με ιδιαίτερο θάρρος έχοντας στην καρδιά τους τα λόγια του Κυρίου μας:

«Μή φοβάστε αυτούς πού φονεύουν το σώμα, αλλά δε μπορούν να βλάψουν την ψυχή».

Όταν τις αντίκρυσε, έμεινε έκθαμβος από την ευγένεια και τον στολισμό της ψυχής τους. Προσπάθησε τότε με κολακείες να τις ξεγελάσει ν’ αρνηθούν την πίστη τους.
Η μητέρα αποκρίθηκε: ...

14.9.11

Η ΎΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το ιστορικό
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει την παγκόσμια Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού.
Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την βασιλομήτωρ Ελένη, αναφέρεται από ...

13.9.11

Το Σπήλαιο των 3όροφων λιμνών της Πελοποννήσου!

Το «Σπήλαιο των Λιμνών» βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά του Δήμου Λευκασίου, επί του επαρχιακού δρόμου Πατρών - Καλαβρύτων - Κλειτορίας - Τριπόλεως. Απέχει περίπου 17 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων, 9 χλμ. από την Κλειτορία και 60 χλμ. από την Τρίπολη (σήραγγα Αρτεμισίου).

Το Σπήλαιο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις...

11.9.11


Αct ελπιζω να εισαι καλα και δυνατος!! Η Νυφη του θερμαϊκού ζει σε ρυθμό Διεθνούς Έκθεσης και ο ιντερνετικός αδελφός Aktinidioς ελπίζω να φέρει πολύ υλικό στο blog μας!

9.9.11

Ανέκδοτο των ημερών

Μεσημεράκι στη μικρή πόλη Εντεμπε, στην Ουγκάντα της Κεντρικής Αφρικής. Στο μικρό σπίτι τα παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών κι ένα κοριτσάκι 9 παίζουν κάνοντας μεγάλη φασαρία. Αίφνης ακούγεται η φωνή της μαμάς:-Σταματήστε και διαβάστε αμέσως τα μαθήματά σας για το σχολείο. Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιδάκια που δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν;;

8.9.11

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΝΑΔΑ


Την ώρα που η πατρίδα μας διασύρεται και κακοποιείται από ανάξιους, ανεπαρκείς και επικίνδυνους πολιτικούς, μαθήματα αληθινού πατριωτισμού έρχονται από τον μακρινό Καναδά.

Λιαστές ντομάτες





Όπως κάθε cook blogger που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του,έτσι και εγώ προσπαθώ να σέβομαι τους αναγνώστες αλλά και αυτά που πρεσβεύω.Έτσι  φτιάχνω πράγματα μόνη μου χωρίς συντηρητικά,Α,Β,Γ,Δ,"Ε" κτλ.

Βλέπω  κατά καιρούς να φτιάχνουν μακαρονάδες με ζαμπόν κονσερβοποιημένο και ανατριχιάζω.
Με τους έτοιμους ζωμούς,να νοστιμίζουν το φαγητό,να μπερδεύουν όλα τα μπαχαρικά μαζί γιατί έτσι νομίζουν ότι θα ανασύρουν μια ξεχωριστή γεύση και καταλήγουν να είναι όλα τα φαγητά τους πανομοιότυπα.
Ας τα αφήσω όμως αυτά και να πληκτρολογήσω αυτό που πρέπει.
Σεβόμενη λοιπόν τον εαυτό μου και του αναγνώστες, σας παρουσιάζω τις Λιαστές ντομάτες.
Να σας πω ότι σε αυτό, ήταν αφορμή η φίλη μου Νίκη Τ. όπου μου έδωσε  οδηγίες.

Υλικά
20-25 ντοματάκια τύπου πομοντόρι
αλάτι κατά προτίμηση χοντρό
1-1,5 μέτρο τούλι
λαδόκολλα

 Για την αποθήκευση
κόλιανδρο σπόροι
κάρδαμο σπόροι
2-3 κλωνάρια ρίγανη
1 κούπα περίπου ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
λίγο αλάτι χοντρό

Οδηγίες
Προσπαθούμε να βρούμε ντοματάκια βιολογικά.Είναι υγιεινότερα.
Τα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.Τα κόβουμε στα δύο , τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα  και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα .Αλατίζουμε και τα  σκεπάζουμε με τούλι.Τοποθετούμε τα ντοματάκια σε δυνατό ήλιο.Το βράδυ μαζεύουμε τα ντοματάκια και επαναλαμβάνουμε το πρωί.
Αυτή η διαδικασία κρατάει από 5 εώς 8 μέρες.
Μόλις στεγνώσουν τα βάζουμε στον φούρνο για 1-1.5 ώρα στους 100 βαθμούς.Αφού έχουμε  σιγουρευτεί ότι έχω αποξηρανθεί τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Έχουμε ένα βάζο και βάζουμε με ευλάβεια τα ντοματάκια προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ελαιολάδου.Όταν βάλουμε μέσα όλα τα ντοματάκια με τα μυρωδικά τα πιέζουμε ελαφρώς και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι μέχρι να σκεπαστούν .Τα ντοματάκια τα λιαστά είναι πλέον έτοιμα για αποθήκευση.Διατηρούνται πολύ καιρό στο ψυγείο και σκεπασμένα πάντα με λάδι.
Οι λιαστές ντομάτες δίνουν ένα συν γεύσης στις μακαρονάδες αλλά και σε σαλάτες.
Καλή επιτυχία!


6.9.11

Δωρεάν παιδεία;



Συγχαρητήρια κ.Πρωθυπουργέ για την δωρεάν παιδία που μας προσφέρετε.Μετά το φιάσκο των σχολικών βιβλίων δεν είναι λίγοι οι γονείς που απογοητευμένοι από τις...
περίφημες φωτοτυπίες και τα dvd της κυρίας Διαμαντοπούλου περνούν πλέον από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν τα σχολικά εγχειρίδια των παιδιών τους.
Αυτή τη στιγμή τίτλοι βιβλίων υπάρχουν σε ορισμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα οποία σε καθημερινή βάση... δημιουργείται ουρά από γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα βιβλία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και τα βιβλιοπωλεία έχουν ελλείψεις σε τίτλους σχολικών εγχειριδίων, ενώ τα τεύχη που έχουν στη διάθεσή τους είναι περιορισμένα. Έτσι λοιπόν για την Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου διατίθενται σε μικρές ποσότητες και τα επτά βιβλία δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Μουσική, Ανθολόγιο, Λεξικό, Φυσική Αγωγή και Εικαστικά. Για τη Β' τάξη Δημοτικού υπάρχει η Γλώσσα, τα Μαθηματικά και η Μελέτη Περιβάλλοντος, ενώ το Λεξικό, τα Εικαστικά και το Ανθολόγιο είναι τα ίδια βιβλία με αυτά της Α' Δημοτικού. Για την Γ' τάξη Δημοτικού υπάρχουν λίγα τεύχη Μαθηματικών, Ιστορίας, Εικαστικών (κοινό βιβλίο με τη Δ' τάξη), Φυσικής Αγωγής και το Ανθολόγιο, ενώ δεν υπάρχουν τα βιβλία της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος. Οι μαθητές της Δ' τάξης Δημοτικού μπορούν να βρουν μόνο τη Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και την Ιστορία, ενώ δεν υπάρχει βιβλίο Μουσικής. Χωρίς τα βασικά βιβλία αυτά της Γλώσσας και των Μαθηματικών θα ξεκινήσει η χρονιά για τους μαθητές των Ε' και Στ' καθώς τα βιβλία είναι καινούργια, με νέο περιεχόμενο και δεν έχουν ακόμη τυπωθεί. Κατόπιν αυτών, οι μαθητές μπορούν της Ε' τάξης μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία της Ιστορίας, Αγγλικών, Ερευνώ και Ανακαλύπτω, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής, ενώ της Στ' τάξης έχουν τη δυνατότητα να βρουν στο εμπόριο τα βιβλία Ερευνώ και Ανακαλύπτω, της Μουσικής και των Αγγλικών, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στη Γεωγραφία. Τα σχολικά εγχειρίδια του Δημοτικού κοστίζουν από 0.90 ευρώ -τετράδιο εργασιών Μαθηματικών Ε' τάξης- έως και 5 ευρώ -ανθολόγιο Ε' και Στ' τάξεων-. Ο μέσος όρος των τιμών των βιβλίων κυμαίνεται στα 2 και 3 ευρώ. Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η εικόνα στα βιβλιοπωλεία είναι καλύτερη. Για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου διατίθενται όλα τα σχολικά εγχειρίδια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις τάξεις του Λυκείου. 

Οι μόνες ελλείψεις που παρατηρούνται είναι στα βιβλία Χημείας, Φυσικής και Άλγεβρας της Α' τάξης του Λυκείου. Οι τιμές των βιβλίων Γυμνασίου και Λυκείου ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν έως και τα 7.50 ευρώ -λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τις Α', Β' και Γ' τάξεις Γυμνασίου. Οι βιβλιοπώλες σημειώνουν πως τις επόμενες ημέρες εάν συνεχιστεί με την ίδια ένταση η πώληση σχολικών βιβλίων τότε θα αδειάσουν και τα δικά τους ράφια, ενώ πολλά παιδιά θα αναγκαστούν τελικά να κάνουν μάθημα με τις φωτοτυπίες.

Κουράγιο σε γονείς και μαθητές έρχεται μια δύσκολη σχολική χρονιά!

Αχέροντας ποταμός! Μια αξέχαστη «υγρή» διαδρομή.

Υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία νιώθεις την ανάγκη να γυρίζεις ξανά και ξανά. Όσες φορές λοιπόν κι αν επισκεφτεί κάποιος την Πρέβεζα, το ποτάμι του Αχέροντα είναι από εκείνα τα μέρη που μυστικά χωρίς καν να το έχει συνειδητοποιήσει έχει γραφτεί μέσα σου και σε φωνάζει.
Είτε πρόκειται για το απαράμιλλο κάλλος του και τις πλούσιες φυσικές του ομορφιές είτε για κάτι περισσότερο μυσταγωγικό που οι ρίζες του αγγίζουν τα αρχαία μυστήρια, ο Αχέροντας ποταμός πάντα θα βρίσκεται στην ατζέντα του ψαγμένου περιηγητή, καθώς σε καμία περίπτωση δε θα σε ικανοποιήσει μία και μόνη επίσκεψη.
Κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι διαφορετικό. Κάθε φορά βρίσκεις κι έναν επιπλέον λόγο για να πεις: εδώ θα ξανάρθω οπωσδήποτε!
Η πρόσβαση στις Πηγές του Αχέροντα είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλά ακολουθείς τις ταμπέλες μετά τη γέφυρα στη Γλυκή. Οδηγείς κάποια χιλιόμετρα, ενώ το ποτάμι ρέει στα αριστερά σου και, ζηλεύοντας όσους βλέπεις στη διαδρομή σου να έχουν στήσει τα τροχόσπιτα τους στην κοίτη του, ακολουθείς τον πολύ καλό δρόμο που θα σε οδηγήσει σε ένα νέο παράδεισο.
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι στον Αχέροντα βρίσκονταν οι...

5.9.11

Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός!!! Παναγής Κουταλιανός, η βιογραφία του.

Παναγής Κουταλιανός (1847-1916)
Σε ένα νησί, που λεγόταν Κούταλη στην θάλασσα του Μαρμαρά, με Έλληνες κατοίκους που φημίζονταν για την ναυτοσύνη τους, επιδέξιοι σφουγγαράδες και κυρίως γενναίοι, που τους έκανε λεβέντες, δυνατούς στην ψυχή και στο σώμα.

Του Παναγή ο πατέρας ήταν ναυτικός, κείνα τα χρόνια στον Μόλυβο της Μυτιλήνης γινόταν πανηγύρι, πήγαν πολλοί Τούρκοι από τον πασά για να γλεντήσουν, τότε έτυχε να γίνεται πάλη. Ο πατέρας του Παναγή, πήγε να πουλήσει ψάρια και παστούς κολιούς. Όταν έμαθε ότι γινόταν πάλη, ζήτησε από τον πασά να παλέψει, ήταν πολύ γερός, έριξε όλους τους παλαιστές κάτω.

Στην Κούταλη λοιπόν ερχόταν πολλά ιταλικά καράβια και έκαναν στάση εκεί λόγω χειμώνα. Ο Παναγής πήγαινε και του έδιναν βοήθεια, πότε χρηματική και πότε τρόφιμα. Μια μέρα πήρε μερικούς Ιταλούς και πήγε στο καφενείο για να τους κεράσει.
Ένας Κουταλιανός που μισούσε τον Παναγή, είπε, ότι έγινε άνθρωπος του Καλεμτσή ο γιος. Του λέει λοιπόν ο Παναγής, «δεν με πιάνει το μάτι σου». Αυτός θύμωσε και ορμά κατά του Παναγή να τον μαχαιρώσει, άναψε το αίμα του Παναγή και τον αρπάζει και τον πετάει έξω από το παράθυρο.

Στα 1870 ένα αμούστακο παιδί, ο Παναγής ναυτολογήθηκε ως μούτσος σε ένα καράβι της πατρίδας του, το καράβι ήταν τρικάταρτο, με διπλό κατάστρωμα και έκανε μεταφορές στις ακτές της Μαύρης θάλασσας, σταλιμάνια της Τουρκίας και της Ρωσίας. Το παιδί λοιπόν αυτό...

3.9.11

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης! 76η ΔΕΘ

Ο Νικόλαος Γερμανός, ιδρυτής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπήρξε εξαίρετος επιστήμων, δόκιμος συγγραφέας και αξιόλογος πολιτικός. Υπήρξε ένας άνθρωπος με πλατιά μόρφωση και υψηλά ιδανικά, ταυτόχρονα όμως ήταν και άνθρωπος της δράσης. Πριν από περίπου 80 χρόνια, ο Νικόλαος Γερμανός συνέλαβε την ιδέα της οργάνωσης μιας Γενικής Έκθεσης, όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Διέθετε την επιμονή, τη διπλωματική ευελιξία και το θάρρος που απαιτούνταν για να ξεπεραστούν οι αμέτρητες δυσκολίες και η γραφειοκρατική αδράνεια, για να γίνει το όραμά του πραγματικότητα.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΔΕΘ Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1925 και το πρώτο εκθεσιακό γεγονός έγινε το 1926.
Το βασικό δεδομένο της ιστορικής πραγματικότητας εκείνης της περιόδου ήταν ότι λίγα χρόνια πριν η Ελλάδα, ύστερα από μία μακρά πολεμική περίοδο (η οποία ουσιαστικά άρχισε το 1912 και τελείωσε το 1922), ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής των πληθυσμών. Η Θεσσαλονίκη, επιπλέον, ήταν ακόμα βαριά πληγωμένη από την πυρκαϊά του 1917, που είχε καταστρέψει τις πιο κεντρικές περιοχές της.
Όπως αναφέρθηκε, το γενέθλιο έτος της ΔΕΘ είναι το 1926. Στις 3 Οκτωβρίου της χρονιάς αυτής, έγιναν τα εγκαίνια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η ιστορική ακρίβεια, ωστόσο, επιβάλλει να σημειώσουμε ότι σαν ιδρυτικό έγγραφο της ΔΕΘ, πρέπει να θεωρηθεί η...

1.9.11

Ο αληθινός Τιτανικός δεν βυθίστηκε ποτέ!

Το παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού" είχε αρχικά σχεδιαστεί να γίνει στις 20 Μαρτίου του 1912. Έξι μήνες νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1911, το δίδυμο πλοίο του "Τιτανικού", που είχε το όνομα "Ολύμπικ" και ανήκε επίσης στην White Star Lines, συγκρούστηκε με βρετανικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές. Παρά την σφοδρή σύγκρουση το πλοίο δεν βυθίστηκε αλλά κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι του Southampton. Το τραγικό για τους πλοιοκτήτες ήταν οτι το "Ολύμπικ" ήταν ανασφάλιστο και η ζημιά δυσβάσταχτη για τα οικονομικά τους.
Με τον "Τιτανικό" να βρίσκετε ακόμη στο ναυπηγείο και το "Ολύμπικ" ανασφάλιστο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρισκότανε πλέον στα πρόθυρα της καταστροφής! Όταν το "Ολύμπικ" επέστρεψε στα ναυπηγεία Harland & Wolf στο Belfast για επισκευές, οι ιθύνοντες της εταιρείας εμπνεύστηκαν το "σατανικό σχέδιο" που θα τους έσωζε από την οικονομική κατάρρευση:
αφού ανακοίνωναν οτι το πολυαναμενόμενο παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού" θα καθυστερούσε για λίγες ημέρες ώστε να κερδίσουν χρόνο, στην συνέχεια θα επισκεύαζαν το "Ολύμπικ" και θα το μετονόμαζαν σε "Τιτανικό". Έτσι τα δύο πανομοιότυπα πλοία θα άφηναν τους χώρους του ναυπηγείου με διαφορετικά ονόματα.
Μετά οι πλοιοκτήτες θα φρόντιζαν ώστε ο, ασφαλισμένος για πολλά εκατομμύρια "Τιτανικός"- που στην πραγματικότητα θα ήταν το "δίδυμο" πλοίο "Ολυμπικ"- να έχει μια...

1η Σεπτεμβρίου 2011 και καλό μας μήνα, καλό μας φθινόπωρο!

Ο Σεπτέμβριος λέγεται και Τρυγητής, διότι γίνεται ο τρύγος των σταφυλιών.
Λέγεται και Σταυριάτης, διότι στις 14 γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού. 
Λέγεται και Ορτυκολόγος, διότι εμφανίζονται τα αποδημητικά ορτύκια.
Το όνομα του ο Σεπτέμβριος το απέκτησε από το λατινικό septem (εφτά), διότι ήταν ο έβδομος μήνας του αρχαίου ρωμαϊκού ημερολογίου.
Τον μήνα αυτό τρώμε πολλά σταφύλια, σύκα, κρεμμύδια ξερά, καλοκαιρινή πατάτα, νωπά καρύδια και φιστίκια Αιγίνης.


ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑ! 
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!

Τα διαβάζουν πολλοί